Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

MHD byla, je, jaká ale bude? Konferenci dopravního podniku sledujte v úterý online

PR článek

Budoucnost MHD i vlivy, které na ni v posledních letech citelně doléhají, budou tématy odborné konference českobudějovického dopravního podniku. Městský dopravce přizve k diskuzi nad touto problematikou v úterý 14. června politické zástupce Jihočeského kraje a města České Budějovice včetně hejtmana Martina Kuby a primátora Jiřího Svobody. Do diskuze se zapojí i zástupci českých veřejných dopravců nebo výzkumní pracovníci zabývající se dopravním chováním. Konferencí provede Václav Kopta, pro veřejnost bude dostupná online.

„Pandemie covid-19 zastihla veřejnou dopravu na vrcholu, který kopíroval celkový růst ekonomiky. Počty cestujících do začátku roku 2020 meziročně rostly, nabízely se ale i příležitosti k investicím do vozového parku, nových způsobů odbavení, technologií i dopravních staveb. Po dvou letech pandemických restrikcí se ale velký návrat do MHD nekonal, hledat proto chceme odpovědi na otázky typu kam cestující zmizeli, čím je mohou dopravci oslovit a jakými rozhodnutími může k zatraktivnění hromadné dopravy přispět veřejná správa či volení zástupci,“ uvádí ředitel DPMCB Slavoj Dolejš, z jehož iniciativy se konference koná.

Tematické oblasti pro následnou diskuzi nastaví svými prezentacemi Slavoj Dolejš z DPMCB a Ing. Jiří Kafka, jednatel společnosti Jikord. Zásadní poznatky k plošné změně dopravního chování uvedou výzkumníci Danuše Strnadová z Univerzity J. E. Purkyně a Tomáš Vácha z agentury STEM/MARK. Jak se daří popularizovat MHD prostřednictvím inovací v Ostravě, představí ředitel tamního dopravního podniku Daniel Morys.

Pozvání do následné diskuze přijal Jiří Svoboda, primátor města České Budějovice, které je zřizovatelem dopravního podniku, a také jihočeský hejtman Martin Kuba jako zástupce druhého největšího objednatele služeb DPMCB. Zapojit se ale budou moci také zastupitelé, starostové místních obcí, zástupci úřadů, institucí a lokálních firem, akademici nebo ředitelé městských dopravních podniků, kteří se konference zúčastní.

Konference bude veřejnosti přístupná online, odkaz na živý přenos i následný záznam zájemci najdou na webových stránkách a facebookovém profilu DPMCB.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Dopravní podnik města České Budějovice, konference, budoucnost, dopravní společnost, městská hromadná doprava, Martin Kuba, Jiří Svoboda, České Budějovice, Václav Kopta, Jihočeský kraj, Daniel Morys, Jiří Kafka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

MHD byla, je, jaká ale bude? Konferenci dopravního podniku sledujte v úterý online  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.