Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Stavba obchvatu Chýnova zkomplikuje dopravu. Omezení potrvá do konce června

Na řidiče v Jihočeském kraji čeká od příštího týdne další omezení. Kvůli stavbě obchvatu Chýnova bude provoz na příjezdu do města sveden do jednoho jízdního pruhu a dopravu budou řídit semafory. Omezení potrvá až do konce června.

„Od úterý 21. června do středy 29. června čeká kvůli výstavbě obchvatu Chýnova řidiče na silnici I/19 další omezení, a to na příjezdu do města ve směru od Tábora,“ popsal v tiskové zprávě mluvčí Ředitelství silnic a dálnic pro Jihočeský kraj Adam Koloušek

Provoz na zmiňované komunikaci bude sveden do jednoho jízdního pruhu a průjezd budou řídit semafory. „V rámci výstavby obchvatu města budou v řešeném úseku prováděny práce na připojení provizorní komunikace na stávající silnici I/19. Na tu bude následně až do konce stavby převedena doprava,“ dodal mluvčí.

Omezení by podle Kolouška mělo trvat do 29. června. Následující den už bude provoz bez výrazných omezení.

Obchvat dlouhý 3,6 kilometru za 262 milionů Kč bez DPH začal stát stavět na podzim 2020. Na dva měsíce muselo ŘSD loni v zimě práce přerušit kvůli sporům o jeden pozemek. Situaci už se ale podařilo vyřešit. Náklady kvůli zastaveným pracím stoupnou nejvýš v řádech milionů korun, řekl dříve generální ředitel ŘSD Radek Mátl. O kolik stoupnou náklady kvůli rostoucím cenám materiálů, silničáři nesdělili.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky doprava, Jihočeský kraj, obchvat, Chýnov, ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, Tábor, Radek Mátl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba obchvatu Chýnova zkomplikuje dopravu. Omezení potrvá do konce června  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.