Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Změny v centru Budějc budou mít zpoždění. Severní strana náměstí zůstane průjezdná

Už 1. července měly začít platit dopravní změny v centru Českých Budějovic. Celá akce ale bude mít zpoždění. Město navíc projekt částečně změnilo, severní strana Náměstí Přemysla Otakara II. zůstane průjezdná.

Informace potvrdil Budějcké Drbně náměstek primátora Petr Holický (ANO). „Severní strana náměstí zůstává průjezdná. Stanoví to i nová místní úprava dopravního režimu, která byla vydána formou opatření obecné povahy a nabude účinnosti v pátek 8. července 2022,“ řekl redakci náměstek.

Vedení města podle něj předpokládá, že se neprodleně poté umístí a vstoupí v platnost dopravní značky, které upraví projíždění centrem. O změnách v projektu informoval minulý týden Český rozhlas. Ten uvedl, že plánovaná pěší zóna na severní straně náměstí nebude. Holický v reportáži řekl, že důvodem je plánovaná oprava plynovodu a vodovodu v Kněžské ulici. 

Zbytek chystaných změn by se měl zachovat. Město má v plánu vykázat auta z ulice U Černé věže v úseku před katedrálou svatého Mikuláše, průjezd tam bude možný pouze v noci. Kromě toho bude jednosměrná Biskupská ulice v úseku od Železného mostu po Širokou ulici.

Velké změny v centru Českých Budějovic se blíží. Lidé se k nim mohou vyjádřit při veřejném projednání

Zelené a klidnější. Tak má podle zástupců města České Budějovice vypadat historické centrum. Obyvatelé či podnikatelé budou mít příležitost se k plánovaným změnám vyjádřit, v květnu se totiž uskuteční několik veřejných projednání. Zároveň vznikly...

Vedení města začalo řešit změny v centru před několika měsíci. Hlavní motivací je snížit intenzitu dopravy. Proto by po zavedení úprav nemělo být možné zkrátit si cestu z ulice Na Sadech přes náměstí do ulice Mánesova.

Opozice kritizuje vedení města mimo jiné za špatnou komunikaci. „V tuhle chvíli nikdo pořádně neví, jak to nakonec bude vypadat. Když o tom nemá informace řada zastupitelů, jak by to mohli vědět lidé, kteří ve městě žijí?“ reagoval opoziční zastupitel Petr Maroš (ODS). Na nešťastnou komunikaci upozornila také opoziční zastupitelka Zuzana Kudláčková (Piráti). 

Maroš a jeho kolegové ze strany s plánem nesouhlasí. „Není na to vhodná doba, dlouhodobě říkáme, že by se měla v souvislosti s dopravou ve městě řešit jiná témata, jako je například parkování,“ dodal Maroš.

Řidiči zaplatí za parkování v centru Budějc o víkendech i v noci

Město České Budějovice chce v centru vyčlenit více parkovacích stání pro místní obyvatele. Radní proto tento týden schválili úpravu cen, která způsobí, že se bude na některých místech platit za parkování o víkendech a v noci.

Od 1. července zároveň platí nový ceník parkování v centru Českých Budějovic. Radní na začátku června schválili úpravu cen, která způsobí, že se bude na některých místech platit za parkování o víkendech a v noci.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky město, České Budějovice, doprava, náměstí, změny, centrum, Přemysl Otakar II., radnice, ANO 2011, parkování, Český rozhlas, Drbna.cz, Zuzana Kudláčková, ODS, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Vedení města začalo řešit změny v centru před několika měsíci. Hlavní motivací je snížit intenzitu dopravy. Proto by po zavedení úprav nemělo být možné zkrátit si cestu z ulice Na Sadech přes náměstí do ulice Mánesova.
To je právě to co mi na tomto projektu vadí. Radnice by na prvním místě měla řešit průjezdnost ulice Na Sadech, Mánesova a v podstatě celého města. Místo toho by svým opatřením průjezdnost zhoršila a přibylo by vozidel která v zácpách produkují skleníkové plyny a zhoršují tak ovzduší ve městě a zbytečně spotřebovávají pohonné hmoty které jsou stále dražší. Tyto skleníkové plyny a spotřeba pohonných hmot se týkají i vozidel městské dopravy, městských firem a i radních.

Čtvrtek, 30. června 2022, 09:09Odpovědět

Změny v centru Budějc budou mít zpoždění. Severní strana náměstí zůstane průjezdná  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.