Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Obec Číměř má novou silnici, průjezd je bezpečnější

Obyvatele obce Číměř na Jindřichohradecku mají novou silnici. Umožňuje bezpečnější průjezd, zmizela totiž původní nebezpečná zatáčka na silnici II/128 ze směru od Lásenice. Informoval o tom Jihočeský kraj.

Stavět se začalo v druhé polovině května. „Celá akce si vyžádala celkové náklady 50,7 milionů korun, z toho 36,6 milionů pokryla dotace z EU a zbytek uhradil kraj. Naší podmínkou, coby investora stavby, bylo, že během prací bude tamní provoz omezen jen částečně. Tedy že nedojde k úplné uzavírce,“ uvedl v tiskové zprávě hejtman Martin Kuba (ODS).

Výběrové řízení vyhrála firma Swietelsky stavební. „Dopravu na provizorní komunikaci sice ztěžoval přesun vytěženého materiálu z jedné části stavby na druhou, ale vše se nakonec bezpečně zvládlo,“ řekl Martin Kolář, ředitel oblasti Jindřichův Hradec, závodu Dopravní stavby Jih. 

Součástí nové komunikace před Číměří byla stavba kanalizace pro dešťovou vodu s odvodem do Koštěnického potoka. Na silnici II/128, která vede skrz obec, jsou také  nové bezpečnostní prvky v podobě ostrůvků. 

„Zhotovena byla také nová jednotná kanalizace, překládka inženýrských sítí, doplnění veřejného osvětlení, chodníků a samostatných vjezdů na sousedící pozemky. Další stavební úpravy se dotkly i komunikace II/149 vedoucí do Číměře od obce Bílá, včetně výsadby stromů,“ dodal Kolář.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jihočeský kraj

Štítky Číměř, doprava, investice, silnice, Jihočeský kraj, okres Jindřichův Hradec, Lásenice, Martin Kolář, Evropská unie, Martin Kuba, ODS, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obec Číměř má novou silnici, průjezd je bezpečnější  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.