Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kvůli obchvatu Chýnova čeká řidiče další omezení

Řidiče v Jihočeském kraji čeká další omezení na silnici I/19 v Chýnově na Táborsku. Ředitelství silnic a dálnic musí kvůli napojování nového úseku svést dopravu u železničního přejezdu do jednoho jízdního pruhu, provoz budou řídit semafory. Omezení začne příští týden v pondělí.

„Od pondělí 18. července dojde na silnici I/19 za Chýnovem směrem na Pelhřimov k dalšímu omezení provozu. Ve zhruba 400 metrů dlouhém úseku u železničního přejezdu bude doprava svedena pouze do jednoho jízdního pruhu a provoz bude v řešeném úseku veden kyvadlově pomocí semaforů,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic pro Jihočeský kraj Adam Koloušek.

V daném úseku bude ŘSD připojovat nově vybudovanou část obchvatu k silnici I/19. „Na místě proběhne realizace konstrukčních vrstev vozovky a obrusné vrstvy,“ vysvětlil Koloušek. Omezení potrvá až do 1. srpna.

Necelé čtyři kilometry dlouhý obchvat začalo ŘSD stavět na podzim 2020. Kvůli sporu o jeden pozemek musely být práce během loňské zimy na dva měsíce přerušeny. Situaci se povedlo vyřešit, stoupnou kvůli tomu ale náklady na výstavbu. Podle dřívějšího vyjádření ředitele ŘSD Radka Mátla to bude maximálně v řádech milionů korun. Celkové náklady měly být 262 milionů korun bez DPH.

Obchvat odvede z města velkou část kamionů i osobních aut. Přes Chýnov, který leží na hlavním tahu z Tábora na Humpolec a k dálnici D1, projede denně 15 000 aut, z toho 2500 nákladních. První projekt na obchvat Chýnova je z roku 1940. Zůstal ale jen na papíře. V zimě, kdy je horší sjízdnost, jsou na silnici I/19 často kolony při stoupání z údolí Chýnovského potoka směrem na Pelhřimov.

Ohodnoť článek

Foto ŘSD | Zdroj ČTK

Štítky doprava, obchvat, Chýnov, Jihočeský kraj, omezení, Ředitelství silnic a dálnic, ŘSD, silnice, okres Tábor, Pelhřimov, Radek Mátl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli obchvatu Chýnova čeká řidiče další omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.