Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cyklisté mohou u Třeboně využívat novou stezku. Je bezpečnější

Cyklisté u Třeboně mohou od tohoto týdne využívat novou stezku, díky které se vyhnou frekventované silnici I/34. Cestování mezi Novou a Starou Hlínou je tak zase o něco bezpečnější. Za více než 600 metrů dlouhý úsek Třeboň zaplatila přes sedm milionů korun. Původně se přitom počítalo s náklady mnohem vyššími.

Cyklostezku začala Třeboň stavět letos v květnu. Hlavním důvodem stavby bylo bezpečí. „Nová stezka je bezpečnou alternativou pro kolaře ať již turisty, tak samozřejmě i pro místní. Konečně se vyhnou úseku, kdy museli jet po přetížené silnici, která vede z Českých Budějovic do Jindřichova Hradce. Obyvatelé Staré Hlíny se nyní dostanou na kole pohodlně až do Třeboně," řekl třeboňský starosta Jan Váňa (ODS).

Samotná stezka vede ve směru od Nové Hlíny podél rybníka Vítek v souběhu se silnicí I/34 k odbočce na hráz rybníka Vítek. Následně pokračuje podél paty násypu silničního tělesa, před mostem přes Lužnici stoupá vzhůru k silnici a napojuje se na stávající chodník na mostě.

Podle starší projektové dokumentace měla stavba vyjít na 25 milionů korun. Vedení města se ale podařilo najít levnější variantu. „Za to musím poděkovat Rybářství Třeboň, po jejichž pozemcích část stezky vede," uvedl starosta. Město za stavbu zaplatilo přes sedm milionů korun včetně DPH.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městský úřad Třeboň

Štítky cyklostezka, cyklisté, Třeboň, novinka, silnice, Stará Hlína, Jan Váňa, ODS, Vítek, České Budějovice, Jindřichův Hradec, Rybářství Třeboň, Nová Hlína

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklisté mohou u Třeboně využívat novou stezku. Je bezpečnější  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.