Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ve Staroměstské je nové parkoviště. Vyšlo na více než 3 miliony korun

Na více než tři miliony korun vyšla oprava parkoviště ve Staroměstské ulici v Českých Budějovicích, kterou město v těchto dnech dokončilo. Místo, kde už lidé dříve parkovali, dostalo podle vedení radnice řád. Nyní zde zaparkuje celkem 39 aut.

Parkovací plocha ve Staroměstské ulici byla podle radnice v nevyhovujícím stavu. „Původní plocha nebyla nijak stavebně uspořádaná, lidé tam parkovali tak trošku na divoko, kam se vešli, tam nechali auto stát. Teď je tam nová asfaltová komunikace široká šest metrů a po obou jejích stranách jsou zřízena kolmá parkovací stání,“ vysvětlil primátor města Jiří Svoboda.

Na opraveném parkovišti nyní zaparkuje 39 aut, z toho jsou tři místa vyhrazena pro vozidla tělesně postižených. Akce vyšla město na 3,4 milionu korun. Kromě parkovací plochy se opravily také chodníky a dojde k celkovému nasvětlení úsporným LED veřejným osvětlením.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto c-budejovice.cz

Štítky České Budějovice, parkoviště, Staroměstská ulice, Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vyhlídal

To parkoviště je teď super, ale že to byla doba něž to postavily nové. Kde jsou ty časy když tam ještě bylo fotbalové hřiště prolézačky houpačky skluzavka s pískovištěm hřiště na nohejbal volejbal a v zimě ledová plocha letní sušárna na prádlo.

Úterý, 9. srpna 2022, 07:27Odpovědět

Ve Staroměstské je nové parkoviště. Vyšlo na více než 3 miliony korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.