Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Provizorní komunikaci pod Včelnou čeká uzavírka. Potrvá přes dva týdny

V loňském roce se koleje mezi Českými Budějovicemi a Včelnou kvůli stavbě Jižní tangenty překládaly, teď se budou vracet zpět, na nově vybudované železniční mosty. Práce ale omezí řidiče, kteří nebudou moct využít část provizorní komunikace pod Včelnou. Uzavírka potrvá 19 dní a začne už tento pátek 26. srpna.

Práce na přeložení kolejí začnou v pátek večer. Kvůli tomu se ale bude muset uzavřít provizorní silnice, po které se nyní jezdí na Včelnou. „Abychom řidičům co nejméně překáželi, dohodli jsme se, že po dobu, kdy bude provizorní komunikace uzavřena, otevřeme nový kruhový objezd na krumlovské výpadovce, který komplikované dopravní situaci výrazně uleví,“ vysvětlil hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba (ODS). Podle něj díky tomu nebude nutné uzavřít celou Lidickou třídu, jako tomu bylo v loňském roce.

Práce potrvají 19 dní, od pátku 26. srpna až do úterý 13. září. Řidiči tak budou muset počítat s menšími komplikacemi hned na začátku školního roku. „Bohužel to není o tom, že bychom si mohli říct, kdy chceme tu uzavírku udělat. Není to jen o nás. Jde o mezinárodní tratě, kde je nutné domluvit výluky a podobně, je to poměrně komplikované,“ popsal Kuba.

Řidiči si ale díky tomu budou moct s předstihem projet část připravovaného obchvatu Českých Budějovic, který má v budoucnu odvést tranzitní dopravu z centra města, a napojit ji rovnou na dálnici D3. Jižní tangenta má být hotová příští rok. „Pro nás je nejdůležitější, že to bude odvádět ty náklaďáky, které v tuhle chvíli jen projíždějí Budějovicemi. Tato situace se musí řešit také na severu města, to bude Severní spojka, kde ale historicky došlo k velkému zpoždění, které teď doháníme,“ nastínil hejtman.

ŘSD může připravovat Severní spojku v Budějcích. Úřad zamítl odvolání

Krajský úřad Jihočeského kraje podruhé potvrdil, že územní rozhodnutí na stavbu takzvané Severní spojky v Českých Budějovicích je pravomocné. Zamítl odvolání několika lidí. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) tak může pokračovat v přípravě stavby....

Náklady na vybudování celé Jižní tangenty se pohybují kolem jedné miliardy korun. Částku hradí kraj, kterému pomohla dotace z Evropské unie, a také ministerstvo dopravy, které na vybudování důležité spojnice s dálnicí D3 přispělo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto kraj–jihocesky.cz

Štítky doprava, uzavírka, České Budějovice, Jižní Tangenta, Včelná, Martin Kuba, ODS, Evropská unie, Ministerstvo dopravy České republiky, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provizorní komunikaci pod Včelnou čeká uzavírka. Potrvá přes dva týdny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.