Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Začne výstavba parkovacího domu ještě letos? Firma musí udělat vrty do země

Město České Budějovice chce letos zahájit výstavbu parkovacího domu u sportovní haly. Zatím se ale stále čeká na územní a stavební povolení. Vybraná firma musí nyní udělat 15 metrů hluboké vrty do země, které mají ověřit skutečný stav podloží.

O výstavbě parkovacího domu u sportovní haly se mluví řadu let. Denně tam parkují obyvatelé, návštěvníci města i ti, kteří do Českých Budějovic jezdí za prací. Po dokončení stavby tam má vzniknout téměř 500 míst. 

Město už má zhotovitele stavby a práce mají odstartovat ještě letos. K tomu je ale potřeba ještě několik kroků. Dnes město informovalo o geologickém průzkumu v místech stávajícího parkoviště, kde má objekt vzniknout. 

Nový parkovací dům bude v Budějcích nejdříve na konci příštího léta

Příspěvek na sociálních sítích sice láká, že by řidiči v Českých Budějovicích mohli využít nový parkovací dům na jaře příštího roku, ale k tomu s největší pravděpodobností nedojde. Pokud nenastanou komplikace, mohlo by se u Sportovní haly stavět...

 

„Až 15 metrů hluboké vrty jsou nezbytné pro ověření skutečného stavu podloží před plánovaným zahájením výstavby parkovacího domu,“ informoval v tiskové zprávě Petr Ferebauer z odboru kanceláře primátora. 

Řidič tak musí počítat s omezením od 12. do 13. září, kdy nebude možné parkoviště kompletně využívat. V případě nepříznivého počasí se akce přesune na 26. a 27. září. V uvedené dny mohou řidiči využít parkoviště Na Dlouhé louce naproti areálu výstaviště, které je v docházkové vzdálenosti od centra.

Kromě toho město stále nemá stavební povolení. Náměstek primátora Petr Holický (ANO) letos v červnu řekl, že by se tak mohlo stát do konce léta. „Na výstavbu parkovacího domu máme již zpracovanou projektovou dokumentaci. V současnosti probíhá inženýrská činnost směřující k podání žádosti o společné územní a stavební povolení. Samotná realizace domu bude zahájena hned po získání pravomocného povolení,“ uvedl dnes v tiskové zprávě Holický.

U budějcké Sportovní haly město postaví parkovací dům. Pojme téměř 500 aut

U českobudějovické Sportovní haly postaví město parkovací dům pro 495 vozidel. Řidiči by mohli nový objekt využívat od jara příštího roku. Investice vyjde na více než 124 milionů korun.

 

Náměstek primátora Budějcké Drbně řekl, že by výstavba měla odstartovat ještě v letošním roce. Zároveň informoval, že se dokončení parkovacího domu předpokládá v průběhu roku 2023. Letos v červnu na tiskové konferenci novinářům sdělil, že samotná výstavba potrvá 12 až 18 měsíců, dnes redakci napsal, že to bude zhruba rok. Primátor Jiří Svoboda (ANO) na dotaz odpověděl, že budování objektu potrvá zhruba čtyři měsíce a přidal, že jde o podobnou konstrukci, jaká vznikla v areálu firmy Robert Bosch. Tam ale zahájení prací a oficiální otevření dělilo osm měsíců.

Část opozice měla k investici výhrady. „My si nejsme jistí, zda projekt přinese takový počet míst, jaký je v tuto chvíli potřeba. Zároveň se měl parkovací dům postavit mnohem dříve, vedení města to teď dohání na poslední chvíli. Kdyby se to udělalo před čtyřmi roky, bylo by to rychlejší a levnější,“ řekl letos redakci opoziční zastupitel Petr Maroš (ODS).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky parkovací dům, parkování, budějovice, doprava, investice, sportovní hala, stavba, České Budějovice, stavební povolení, ANO 2011, Robert Bosch, Jiří Svoboda, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začne výstavba parkovacího domu ještě letos? Firma musí udělat vrty do země  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.