Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dva přechody, které od sebe dělí 70 metrů, dostanou světelnou signalizaci

Město České Budějovice do konce roku umístí světelnou signalizaci na dva přechody, které jsou od sebe zhruba 70 metrů. Nachází se na Pražské třídě. Zástupci radnice chtějí zvýšit bezpečí chodců na frekventované silnici.

Zakázka nese název "Zvýšení bezpečnosti na přechodech pro chodce" a právě toho chce vedení města docílit. Hodnotící komise už vybrala vítěznou firmu, která nabídla o osm procent nižší částku, než byl limit v hodnotě 3,5 milionu korun. 

Světelná signalizace se objeví na Pražské třídě u křižovatek s ulicemi Nerudova a Puklicova. „Ještě letos chceme přechody opatřit světelným signalizačním zařízením,“ řekl dnes na tiskové konferenci náměstek primátora Petr Holický (ANO).

Vedení krajského města si podle něj uvědomuje, že jsou názory na umístění světel odlišné. „Chodci volají po větším bezpečí, a zároveň je tady skupina automobilistů, kteří říkají, že je to zdržuje,“ sdělil Holický. Řidiči se podle něj ale zdržení bát nemusí. 

Náměstek připomněl, že bude světelná signalizace takzvaně "poptávková", takže musí dotyčný zmáčknout tlačítko. Poté podle něj budou přecházet větší skupinky lidí. Jako příklad uvedl přechod pro chodce v ulici Na Sadech ve směru z ulice Jírovcova. 

Zástupci města dnes připomněli, že výzvy směrem k bezpečí chodců v tomto úseku už měli v minulosti policisté či zástupci BESIPu. Řešilo se také případné umístění světel na přechod, který se nachází u Koldomu na Pražské třídě. Tam by ale případná investice vyžadovala rozsáhlou proměnu celé křižovatky.

Souhlasíte s umístěním světelné signalizace na dvou přechodech na Pražské třídě?

Celkem hlasovalo679 čtenářů

Budějcká Drbna o umístění světel informovala letos v létě. Na novinku reagovaly desítky obyvatel města. Část změnu vítá, někteří jsou ale proti. „Bravo… na pětistech metrech vymyslet pátý semafory to chce fištróna a dopravě ve městě to určitě ještě víc uleví,“ napsal do facebookové diskuse jeden ze čtenářů.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky České Budějovice, pražská třída, přechod, chodec, bezpečnost, doprava, semafor, ANO 2011, BESIP, Na Sadech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva přechody, které od sebe dělí 70 metrů, dostanou světelnou signalizaci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.