Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

U Lipna končí rekonstrukce frekventované silnice

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) dokončuje opravu silnice na trase Želnava - Záhvozdí na Prachaticku. Úsek využívají řidiči mimo jiné kamionů, kteří tudy v uplynulých týdnech a měsících nemohli projíždět. Někteří to však nerespektovali. Místo se kompletně zprůjezdní nejdéle příští týden.

Ředitelství silnic a dálnic informovalo o tom, že rekonstrukce silnice skončí nejdéle 4. října. Dojde tak ke kompletnímu zprůjezdnění silnice na trase Želnava - Záhvozdí. Úsek je dlouhý zhruba 4,5 kilometru. 

„Stavební úpravy v řešeném úseku vedoucím zalesněným územím a obcemi Želnava a Slunečná zahrnovaly výměnu asfaltového souvrství, obnovu odvodnění, úpravu krajnic, zemních těles a také obnovu vodorovného dopravního značení,“ uvedl v tiskové zprávě Adam Koloušek z Týmu komunikace ŘSD.

Práce se prováděly po polovinách, provoz byl v těchto místech řízen kyvadlově. Silnicí nemohla projíždět vozidla o hmotnosti nad 3,5 tuny, někteří řidiči to ale nerespektovali. Těžká doprava tuto komunikaci využívá při cestě na hraniční přechod s Německem Strážný. 

„Pro Ředitelství silnic a dálnic prováděla stavební úpravy společnost Swietelsky stavební, která uspěla ve výběrovém řízení s cenou stavby ve výši 63,8 milionů korun bez DPH,“ dodal Koloušek. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD ČR

Štítky lipno, doprava, jižní čechy, Želnava, rekonstrukce, silnice, Vodní nádrž Lipno, Ředitelství silnic a dálnic, okres Prachatice, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Lipna končí rekonstrukce frekventované silnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.