Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pět zraněných si vyžádala nehoda dvou osobních vozidel na Strakonicku

Dnes krátce před půl šestou večer došlo k dopravní nehodě dvou osobních automobilů u Nemětic na Strakonicku. Nehoda si vyžádala celkem pět zraněných. U události zasahovaly tři pozemní posádky ze Strakonic a vzlétl také záchranářský vrtulník. Hlavní tah z Volyně do Strakonic je po nehodě uzavřený a policisté odklánějí dopravu na objízdné trasy.

K nehodě dvou osobních vozidel došlo v sobotu v podvečer krátce před půl šestou u obce Nemětice na hlavním tahu mezi Volyní a Strakonicemi. Oba automobily se zřejmě srazily bočně poté, co jeden z nich dostal na vozovce smyk.

Po nehodě zůstalo na místě celkem pět zraněných osob, proto záchranáři vyslaly hned tři pozemní posádky ze Strakonic a na pomoc jim přiletěl také vrtulník z českobudějovické nemocnice.

„Záchranáři ošetřili čtyři zraněné osoby, které bylo nutné následně převézt k další péči na chirurgické oddělení strakonické nemocnice. Pátá zraněná osoba utrpěla poranění pohybového aparátu a bylo nutné ji imobilizovat a zajistit žilní vstup. Po poskytnutí přednemocniční péče ji zdravotníci ve stabilním stavu letecky transportovali na urgentní příjem českobudějovické nemocnice,“ uvedla mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

Komunikace byla v místě nehody zcela uzavřena a policisté odklánějí dopravu po objízdné trase. Bližší okolnosti nehody se v tuto chvíli vyšetřují.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JčK

Štítky nehoda, vozidlo, osobní, záchranáři, vrtulník, Jihočeský, silnice, havárie, okres Strakonice, Strakonice, Volyně, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět zraněných si vyžádala nehoda dvou osobních vozidel na Strakonicku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.