Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Obchvat Lišova chce začít ŘSD stavět na přelomu ledna a února

Na přelomu ledna a února 2023 chce začít Ředitelství silnic a dálnic stavět obchvat Lišova. Nyní prověřuje nabídky jednotlivých uchazečů, kteří se přihlásili do výběrového řízení. Nejnižší nabídku podala společnost M – Silnice. Stát chce ale od firmy kvůli aktuální situaci doložit potřebné dokumenty a přesnou kalkulaci.

Nabídky na stavbu 9,5 kilometru dlouhého obchvatu obdrželo Ředitelství silnic a dálnic na konci srpna letošního roku. Do výběrového řízení se přihlásilo osm uchazečů, z nichž nejnižší nabídku podala společnost M – Silnice. Ta chce stavbu zrealizovat za 963,9 milionu korun. ŘSD přitom původně předpokládalo, že náklady se budou pohybovat kolem 1,25 miliardy korun. 

„S ohledem na současnou situaci na trhu se stavebními materiály, na trhu s energiemi, ale i nepříznivou inflační situaci, byla společnost M – SILNICE u vybraných položek požádána o doložení potřebných dokumentů a kalkulací, které prokážou reálnost provedení stavby za výše uvedenou cenu," vysvětlil mluvčí ŘSD pro Jihočeský kraj Adam Koloušek

Nyní tak stále probíhá prověřování nabídek jednotlivých uchazečů. Jasno by ale mělo být nejdéle do konce letošního roku, kdy chce ŘSD podepsat se zhotovitelem smlouvu. Samotná stavba by pak podle Kolouška měla začít ideálně na přelomu ledna a února roku 2023.

Plánovaný obchvat. Zdroj: ŘSD

Od roku 2024 by pak měl být obchvat v provozu. Vést má po silnici I/34, která spojuje České Budějovice s Jindřichovým Hradcem. Stavba má odvést dopravu z Lišova a Štěpánovic. Řidiči by tak na cestě z Českých Budějovic do Třeboně neměli projíždět žádnou obcí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD, ilustrační foto

Štítky obchvat, Lišov, řsd, Ředitelství silnic a dálnic, České Budějovice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obchvat Lišova chce začít ŘSD stavět na přelomu ledna a února  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.