Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na dálnici D3 srazil řidič chodce. Ten na místě zemřel

V pátek večer došlo na jihočeské dálnici D3 ve směru na České Budějovice k tragickému střetu řidiče s chodcem. U události zasahovaly dvě pozemní posádky záchranářů a vzlétl také vrtulník. Chodec ale na místě svým zraněním podlehl. Dálnice byla večer v místě nehody od 95. kilometru za sjezdem na Jindřichův Hradec uzavřená.

K další tragické nehodě na jihočeských silnicích došlo včera okolo půl deváté večer. Muž středního věku se z nepochopitelných důvodů rozhodl, že přejde přes dálnici D3 vedoucí z Tábora do Českých Budějovic. Bohužel si ale vybral moment, kdy místem projížděl řidič, který chodce neviděl a došlo ke střetu.

„K události jsme vyslali posádku rychlé zdravotnické pomoci ze Soběslavi a lékařskou posádku z Tábora, na místo vzlétl také vrtulník Letecké záchranné služby z Českých Budějovic,“ uvedla mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

Sražený chodec nicméně utrpěl velmi závažná mnohačetná zranění, kterým na místě podlehl. „Zranění byla neslučitelná se životem a zraněný chodec zemřel ještě před příjezdem záchranářů. Nikdo další nebyl při střetu zraněn,“ doplnila Fajtlová.

Příčiny a další okolnosti nehody nyní prošetřují policisté, kteří dálnici za sjezdem na Jindřichův Hradec ve směru do Českých Budějovic včera večer kompletně uzavřeli.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, chodec, dálnice, D3, jihočeský, policie, záchranáři, České Budějovice, úraz, Jindřichův Hradec, Dálnice D3, Tábor, Policie České republiky, Soběslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dálnici D3 srazil řidič chodce. Ten na místě zemřel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.