Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kvůli stavbě odpočívadla bude o víkendu zavřená dálnice D3 u Chotýčan

Kvůli bourání mostu bude od 19. do 20. listopadu zavřená část jihočeské dálnice D3 u Chotýčan na Českobudějovicku. Práce souvisí se stavbou odpočívadla u Chotýčan. Objízdné trasy povedou po silnici II/603 přes Ševětín, Vitín a Chotýčany. Dálnice bude neprůjezdná od sobotního poledne do nedělního rána.

Silničáři budou bourat most na vozovce v místě, kde se staví odpočívadlo. „Demoliční práce uzavřou dálnici D3 mezi mimoúrovňovou křižovatkou Ševětín a mimoúrovňovou křižovatkou Lhotice, tedy ve stejném úseku jako při odstřelech skalního masivu v minulých měsících," uvedl Adam Koloušek z českobudějovické pobočky Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

ŘSD dnes ráno omezí provoz pod novým mostem, zavře některé jízdní pruhy. Dělníci musí připravit bednění nového mostu i svodidla pod novým a starým mostem. Dálnici zavřou silničáři 19. listopadu v poledne, kdy firmy začnou most bourat. Zčásti průjezdná bude D3 znovu od nedělních 8:00, všechny jízdní pruhy budou otevřené od nedělních 14:00.

Přes tisíc kilo trhaviny, 270 náloží. ŘSD odstřelovalo zeminu na stavbě odpočívky

Nedaleko Českých Budějovic pokračuje stavba odpočívky Chotýčany u dálnice D3. Právě kvůli tomu muselo dnes Ředitelství silnici a dálnic odstřelit zhruba osm tisíc kubíků zemin a skály, které stavbě překážely. Na dva řízené odstřely bylo použito...

Naposledy bylo místo, kde se staví odpočívadlo, zavřené koncem října kvůli odstřelu skal. Odstřely byly také ve druhé polovině srpna.

Oboustranné odpočívadlo Chotýčany staví ŘSD od února. Bude tam 80 míst pro kamiony, 90 pro osobní auta, osm pro autobusy a deset pro karavany a auta s přívěsem. Stavba za 432 milionů korun bez DPH bude hotová v srpnu 2023.

V provozu je teď 70 kilometrů dálnice D3, která má spojit Prahu s Českými Budějovicemi a rakouskými hranicemi. Měřit by měla 170 kilometrů. ŘSD teď v jižních Čechách staví souvislý třicetikilometrový úsek D3. Celá dálnice D3 by měla být podle ministerstva dopravy hotová do roku 2030, jihočeská část do roku 2026.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky stavby, silnice, D3, Chotýčany, dálnice, Ředitelství silnic a dálnic, Ševětín, okres České Budějovice, Vitín, Lhotice, Ministerstvo dopravy České republiky, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli stavbě odpočívadla bude o víkendu zavřená dálnice D3 u Chotýčan  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.