Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dopravu na jihu Čech komplikují nehody. Na D4 havarovalo pět aut a kamion

Námraza komplikuje sjízdnost některých silnic na jihu Čech. Nejhorší situace je na I/20 mezi Českými Budějovicemi a Pískem. Na navazující dálnici D4 se ráno stala nehoda pěti vozidel a jednoho kamionu.

Kolem šesté hodiny ráno řešila policie dopravní nehodu pěti aut a kamionu. „K nehodě došlo na dálnici D4 u Dobešic na Písecku směrem. Evidujeme tady dvě lehká zranění. Silnici na Prahu je uzavřená a doprava je vedena po objízdných trasách,“ uvedl mluvčí policie Jiří Matzner. Apeloval na řidiče, aby přizpůsobili rychlost jízdy stavu vozovky.

Ta je na většině míst na jihu Čech namrzlá, teploty se po ránu pohybovaly kolem nuly, na některých místech ale klesly pod bod mrazu. „Chemicky ošetřujeme už delší dobu vozovku I/20 mezi Českými Budějovicemi a Pískem. Problémy s námrazou jsou také na silnici I/4 na Prachaticku směrem na hraniční přechod Strážný. I tam vozovku ošetřujeme," řekl Tomáš Musil z dispečinku správy a údržby silnic Jihočeského kraje.

K dalším nehodám došlo během rána také v obou směrech na dálnici D3 u výjezdu na Tábor, u Protivína na Písecku, u Dívčic a Olešnice na Českobudějovicku nebo u Slavonic na Jindřichohradecku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michael Daněk

Štítky ČR, počasí, silnice, nehoda, sjízdnost, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu na jihu Čech komplikují nehody. Na D4 havarovalo pět aut a kamion  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.