Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Doprava na dálnici D3 se pomalu obnovuje. Dbejte zvýšené opatrnosti, nabádá řidiče policie

Sněhová kalamita, která v noci z pondělí na úterý zasáhla Jihočeský kraj, dále komplikuje dopravu v kraji. Dálnici D3 z Českých Budějovic do Prahy musela policie kvůli stojícím kamionům uzavřít. Kolem půl 12 dopoledne se dopravu podařilo v omezeném režimu obnovit. Řidiči ale mají být i nadále opatrní.

„U obce Miličín došlo k tvorbě kolony z důvodu nepojízdných kamionů směrem na Prahu. Dálnice D3 bude proto na území Jihočeského kraje uzavřená. Objízdné trasy po okolních silnicích II. a III. tříd nebudou vytvořeny,“ napsala novinářům policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. Později doplnila, že se podařilo dopravu ve Středočeském kraji částečně obnovit a situace už proto není tak vážná. 

Zaseklé kamiony od rána komplikovaly dopravu také na silnici I/34 u Českých Budějovic směrem na Lišov, u Strážkovice nebo u Votic na I/3. „Bohužel se tradičně stává, že některé kamiony mají stále letní pneumatiky. A v takových podmínkách pak někde zůstanou stát," uvedl pro ČTK Karel Huisl z dispečinku správy a údržby Jihočeského kraje.

Jihočeští policisté vyjížděli od půlnoci k několika desítkám nehod. Šlo především o popadané stromy, a to zejména na Táborsku a Jindřichohradecku. „Tyto události ale evidujeme téměř po celém kraji. Řešíme také nehody či uvízlé kamiony,“ řekla redakci Schwarzová. Více než stovku výjezdů měli do rána také jihočeští hasiči. „Nejdramatičtější je situace na Českobudějovicku, Českokrumlovsku, Jindřichohradecku a Táborsku, kde napadaný sníh značně komplikuje provoz a mnoho silnic je zcela neprůjezdných," napsala mluvčí hasičů Vendula Matějů na webu.

Kvůli sněžení také nejezdí některé vlakové spoje. Doprava na železnici je omezená na trati České Budějovice – Praha v úseku mezi Ševětínem a Českými Budějovicemi. Nejezdí také vlaky mezi Horním Dvořištěm a Rybníkem na Českokrumlovsku a stojí i úsek Hluboká nad Vltavou – Zliv. Na některých tratích jsou popadané stromy a větve.

„Vzhledem k nesjízdnosti silnic není možné zajistit náhradní autobusovou dopravu,“ uvedly České dráhy na svém twitterovém účtu. Podrobnosti lidé najdou na webu dopravce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michael Daněk

Štítky doprava, jich čech, kalamita, sníh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doprava na dálnici D3 se pomalu obnovuje. Dbejte zvýšené opatrnosti, nabádá řidiče policie  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.