Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jak pokračuje stavba tunelu Pohůrka? Betonují se stěny i stropy, hotovo má být v roce 2024

Betonování celého tunelu nebo překládání kanalizace u Dobré vody. To jsou práce, které aktuálně probíhají na části budované dálnice D3, konkrétně u tunelu Pohůrka. Informace o postupu zveřejnilo na svém Twitteru Ředitelství silnic a dálnic. Část obchvatu Českých Budějovic má být dokončena příští rok.

Práce na tunelu Pohůrka, který od počátku provázely problémy se spodní vodou, kvůli které musela být změněna technologie stavby, jsou v plném proudu. Podle Ředitelství silnic a dálnic aktuálně probíhá výstavba samotných „tubusů“ budoucího tunelu. „Jedná se o ty nejviditelnější práce. Jsou zde totiž prováděny práce na betonáži v podstatě všech částí budoucího tunelu, a to základových desek, stěn i stropů," uvedlo ŘSD.

Kromě toho začalo také překládání kanalizace podél ulice U Křížku na Dobré vodě. „Nyní v tomto úseku probíhá hloubení štětové jámy. Z toho důvodu musela být provedena provizorní úprava toku Dobrovodské stoky. Bezproblémový tok vody je nyní v místě prací zajištěn prostřednictvím průtokového potrubí. Jakmile to práce dovolí, bude místo osazeno ještě druhou rourou o stejném průměru," popsalo postup ŘSD s tím, že hotové mají být tyto práce zhruba za měsíc.

Necelý jeden kilometr dlouhý tunel je součástí dálnice D3 z Úsilného do Hodějovic. Úsek zároveň tvoří jednu část obchvatu Českých Budějovic. Podle původních předpokladů měla být tato část dálnice hotová o dva roky dříve, kvůli nutnosti přeprojektovat zmiňovaný tunel ale nabrala stavba zpoždění. Nyní má být podle ŘSD hotovo na konci roku 2024. Dálnice by se tak v následujícím roce měla rozrůst o více než 28 kilometrů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky tunel, tunel Pohůrka, Ředitelství silnic a dálnic, dálnice, České Budějovice, Dobrá voda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak pokračuje stavba tunelu Pohůrka? Betonují se stěny i stropy, hotovo má být v roce 2024  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.