Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Stát hledá zhotovitele další části dálnice. Předpokládaná cena je 1,2 miliardy korun

Ředitelství silnic a dálnic vypsalo výběrové řízení na zhotovitele další části dálnice D3. Přes tři kilometry dlouhý úsek z Nažidel do Dolního Dvořiště má vyjít na 1,2 miliardy korun. Zahájení stavby ŘSD předpokládá v posledních měsících tohoto roku.

Ředitelství silnici a dálnic (ŘSD) vypsalo výběrové řízení na zhotovitele dálnice D3 mezi Nažidly a Dolním Dvořištěm. Jde o poslední úsek, který spojí zbytek dálnice se státní hranicí Rakouska. Dlouhý má být 3,16 kilometru. „Nyní probíhá stavební řízení a dokončuje se majetkoprávní příprava,“ uvedl na Twitteru ředitel ŘSD Radek Mátl.

Zahájení stavby plánuje ŘSD na letošní čtvrté čtvrtletí. Uveden do provozu má být úsek v roce 2025. Dálnice nahradí stávající silnici I/3, která je podle ŘSD v mnoha úsecích nevyhovující pro současný provoz. Předpokládaná cena zakázky je podle Mátla 1, 245 milionu korun bez DPH.

V loňském roce začal stát stavět část dálnice z Třebonína do Kaplice. Více než osmikilometrový úsek navazující na obchvat Českých Budějovic má být hotový koncem roku 2024. V provozu je teď 70 kilometrů dálnice D3, která má spojit Prahu s Českými Budějovicemi a rakouskými hranicemi. Měřit by měla 170 kilometrů. Celá D3 z Prahy k hranicím včetně středočeských částí by měla být hotová do roku 2030.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto repro Youtube / ŘSD

Štítky Ředitelství silnic a dálnic, Dolní Dvořiště, Nažidla, dálnice, D3

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stát hledá zhotovitele další části dálnice. Předpokládána cena je 1,2 miliardy korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.