Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Paliva v jižních Čechách za týden mírně zlevnila, nafta stojí nejméně v Česku

Litr benzinu Natural 95 se u čerpacích stanic na jihu Čech prodává v průměru za 36,97 Kč. Před týdnem byl o pět haléřů dražší. O deset haléřů zlevnila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 35,44 Kč. Nafta v kraji je nejlevnější v zemi. Benzin je o 7,61 koruny levnější než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 11,39 Kč víc. Vyplývá to z údajů údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Nejlevnější benzin v kraji prodávají na Táborsku, kde litr stojí v průměru 36,67 Kč. Nejméně platí za naftu motoristé na Jindřichohradecku, litr tam prodávají průměrně za 35,08 Kč. Paliva jsou v kraji nejdražší na Českobudějovicku, benzin mají u tamních čerpacích stanic v průměru za 37,39 Kč a naftu za 35,82 Kč.

Průměrná cena benzinu Natural 95 v celé ČR je 37,38 Kč za litr, u nafty 36,08 Kč. Nejlevnější benzin natankují řidiči v Královéhradeckém kraji, kde je litr v průměru za 36,93 Kč. Nafta je nejlevnější v Jihočeském kraji. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 38,63 Kč. Nafta se tam tankuje za 37,97 Kč za litr.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky benzin, nafta, pohonné, hmoty, cena, doprava, benzina, čerpací, stanice, ČR, vývoj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Paliva v jižních Čechách za týden mírně zlevnila, nafta stojí nejméně v Česku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.