Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeské divadlo připravilo adventní online program. Chystá přenos Rybovy mše

Jihočeské divadlo, které kvůli opatřením proti koronaviru nemůže hrát pro diváky, připravilo na prosinec několik aktivit, kterými nahradí tradiční představení. Připraveno je například hraní písní z auta Džubox JeDe, adventní kalendář nebo vystoupení Malého divadla na střechách ve městě. Na Piaristickém náměstí by měl také proběhnout živý přenos České mše vánoční.

Na prosinec připravilo Jihočeské divadlo několik aktivit, díky kterým chce zůstat v kontaktu s diváky. Připraven je například Adventní kalendář opery, činohry, baletu a Malého divadla. „Každý ze souborů má pro své diváky připraven a namíchán vlastní mix videí, který si postupně každý den budou příznivci moci otevřít v okénku adventního kalendáře. Balet jako jediný ze 4 souborů bude mít adventní kalendář „k sežrání“. S kamerou i fotoaparátem vás provedeme městem a na některé z vás bude čekat i sladká odměna,“ uvedla za divadlo Eva Marečková.

Na aktuální trendy se zaměřilo Malé divadlo, které připravilo interaktivní podcasty Malé divadlo do uší. Přímo mezi lidi se od 3. prosince vydá divadelní dodávka Džubox JeDe. „Půjde o auto, které bude jezdit po Českých Budějovicích. Zastaví vždy na nějakém místě, v neznámém čase. Když si ho kolemjdoucí všimnou a hodí do něj minci, tak zahraje nějakou píseň z připraveného repertoáru. Chceme tak lidem přinést trochu vánoční pohody," popsala Marečková. Auto bude jezdit po městě až do 17. prosince. 

Další z „venkovních“ aktivit divadla bude na střeše některé z budov představení Ježíšek Superstar. „Bude to taková oslava Ježíškových narozenin, ale jen pro náhodné kolemjdoucí,“ řekla marketingová vedoucí divadla. „Toto představení jsme měli samozřejmě naplánované jako hlavní vánoční program. Zrealizujeme ho tedy na nějaké střeše. Bohužel ale kvůli opatřením nemůžeme říct nic konkrétního, aby se v jednu chvíli na jednom místě neobjevilo velké množství lidí,“ okomentoval ředitel divadla Lukáš Průdek.

Česká mše vánoční

Největším lákadlem by měl být prosincový živý přenos České mše vánoční. Ten by se měl pomocí čtyř kamer přenášet z budovy Solnice na zeď kostela na Piaristickém náměstí. Na něm by vznikla divácká zóna, která bude rozdělena do několika sektorů. Vstup budou mít jen lidé, kteří si za 100 korun předem koupí vstupenku. Místa budou na sezení.

„Mše bude zkrácená, za ni připojíme koledy, aby si mohli diváci zazpívat. Program by neměl trvat déle než 45 minut. Mohla by to být nádherná vánoční akce, takový živý přenos by mohl mít perfektní atmosféru sounáležitosti a naděje pro příští rok," řekl ředitel Jihočeského divadla Lukáš Průdek.

Online premiéry

Jihočeské divadlo uvede také placené on-line premiéry. Vstupenky na záznam si mohou lidé zakoupit za sto korun prostřednictvím Ticketportalu. Inscenace mohou sledovat od 19 do 24 hodin. Připraveny budou hry Selský baroko, Café Groll nebo balety 3+1 a Rádio Svobodná Bystrouška.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky České Budějovice, Jihočeské divadlo, program, divadlo, představení, adventní kalendář, Metzlův dům, přímý přenos, střecha, Eva Marečková, Ježíšek, Ticketportal SK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské divadlo připravilo adventní online program. Chystá přenos Rybovy mše  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.