Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Rybova vánoční mše se na Piaristickém náměstí konat nebude. Divadlo program zrušilo

Posledních pár dní před Vánoci se mělo v Českých Budějovicích nést v duchu Rybovy vánoční mše. Jihočeské divadlo připravilo živý přenos, který se měl přenášet na Piaristickém náměstí. Aktuální situace ale program zastavila a divadlo muselo akci zrušit.

Živý přenos Rybovy České mše vánoční se měl uskutečnit 20.,21. a 22. prosince. Přenos se měl uskutečnit pomocí čtyř kamer z budovy Solnice na zeď kostela na Piaristickém náměstí.

„Propojení období, kdy Českou mši vánoční Ryba psal, se současností považuji za velmi symbolické. Stejně jako v nelehkém roce 1796 zmítaném válkou, epidemiemi a hladomorem, kdy Rybova mše zazněla poprvé, měla být právě letos jiskrou naděje, která diváky semkne ke společnému prožitku a rozsvítí pomyslné světlo na konci tunelu,“ popsal ředitel Jihočeského divadla Lukáš Průdek. 

Živý přenos Rybovy mše chtělo divadlo realizovat i za podmínek 3. stupně PES. Zpřísnění opatření z tohoto týdne ale podle ředitele znemožňuje uskutečnit akci za rozumných podmínek. „Chci moc poděkovat všem, kteří nás v uspořádání živého přenosu podporovali či s námi odborně konzultovali, za jakých podmínek by bylo možné živý přenos konat. To, že akci rušíme nás velmi mrzí, ale věříme, že s diváky stále zůstáváme ve spojení díky našim aktivitám v online prostoru i mimo něj,” dodal k rozhodnutí Průdek.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Jihočeské divadlo, mše, Rybova mše vánoční, kultura, divadlo, přímý přenos, Piaristické náměstí, Vánoce, České Budějovice, Protiepidemický systém České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rybova vánoční mše se na Piaristickém náměstí konat nebude. Divadlo program zrušilo  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.