Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Muzeum fotografie v Jindřichově Hradci představí nové výstavy pro letní sezónu

PR článek

V Muzeu fotografie se ve čtvrtek 24. června v 17 hodin uskuteční společná vernisáž dvou nově připravovaných výstav, které bezpochyby nadchnou nejen příznivce historické fotografie. Návštěvníci si následně mohou obě výstavy prohlédnout až do 19. září.

První výstava s názvem Ateliér Liška: Jindřichův Hradec 1883 – 1935, bude prezentovat, v co možná největší šíři, dílo fotografa a malíře Bohdana Václava Lišky, jenž působil v Jindřichově Hradci mezi lety 1877-1935. Kromě toho se výstava zaměří i na tvorbu Liškova souputníka a konkurenta Jana Nepomuka Langhanse nebo jeho přátel a členů rodiny, Hanuše Schwaigera či Václava Švarce.

Cílem výstavy je prezentovat dosud málo známé dílo regionálního fotografa Bohdana Václava Lišky a přinést zajímavé poznatky o způsobu života na přelomu 19. a 20. století.

Druhá výstava s názvem Fešandy ze šuplíků II. Sudek, sochy, jižní Čechy představí fotografie uměleckých děl Josefa Sudka, který umělecká díla fotografoval od druhé poloviny dvacátých až do sedmdesátých let 20. století. Snímky pořizoval buď jako dokumentaci pro archivy umělců, na zakázku uměleckých spolků a časopisů nebo pro reprodukce v uměleckohistorických publikacích.

Ve výběru fotografií pro výstavu bude do značné míry zohledněna jihočeská linka a komplexně představí dosud téměř neznámou část profesionální fotografické tvorby Josefa Sudka.

Více na www.vkcjh.cz nebo na Facebooku.

Ohodnoť článek

Štítky Muzeum fotografie, Jindřichův Hradec, výstava, letní sezóna, muzeum, Josef Sudek, Bohdan Václav Liška, Jan Nepomuk Langhans, Hanuš Schwaiger, vernisáž, Liškov, Facebook, léto, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muzeum fotografie v Jindřichově Hradci představí nové výstavy pro letní sezónu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.