Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

SOUTĚŽ: Tohle je jednoznačně nejujetější místo koncertu, říká Matěj Ruppert o vystoupení v balonu

Poslední červnový den bude patřit unikátnímu kulturnímu zážitku. Portál Zážitky.cz spojil síly s Matějem Ruppertem a společně se rozhodli uspořádat koncert v balonu. Jednu vstupenku v hodnotě téměř šest tisíc korun na akci, která nemá obdoby, můžete získat díky Budějcké Drbně. Stačí odpovědět na jednoduchou otázku, na kterou najdete odpověď v tomto rozhovoru.

První koncert v horkovzdušném balónu nabízí příležitost pro 16 odvážných. Pro jedince, kteří se stanou majiteli vstupenky-letenky a v den koncertu usednou do balónového koše Diváckého balónu. Tento balón poletí ve formaci s Koncertním balónem, ve kterém ze sebe vymáčkne maximum našlapaná trojice Matěj Ruppert, Roman Holý a Tereza Černochová aka G-Point Hunters. Funkový projekt, jehož rytmy se budou linout nejenom do blízkého či vzdálenějšího okolí kolem balónu, ale také směrem k držitelům unikátní vstupenky. Tento koncert není pro každého, ale je jen pro ty, kteří se nebojí pro intenzivní zážitek vystoupat do výšin. Vstupenku můžete zakoupit zde.

Pojďme k samotnému koncertu v balonu. Jak jste na tuhle možnost, když vám byla nabídnuta, reagoval?
Nejdřív jsem si začal ťukat na čelo, tohle se přeci nedá udělat. Pak jsem si uvědomil, že se po tom laně nahoru dá dostat elektrický proud, takže by to mohlo jít. Bylo mi ale řečeno, že balón nebude upoutaný a normálně poplujeme vzduchem a budeme to online streamovat. Řekl bych si, že se to nedá udělat. Pak mi ale došlo, že je to vlastně úžasná výzva na akci, kterou zatím nikdo nikdy neudělal a je mi proto velkou ctí být u toho. Moc se na to těším a věřím, že to dopadne dobře a všichni si to užijeme.

Jak to máte vůbec s létáním? Trpíte závratěmi nebo si to užíváte?
Já si létání užívám a nemám s tím problém. Měli jsme i testovací let přímo v balónu. Bylo to krásné, poklidné, tiché, i když jednou za čas musí pilot přidat oheň a to je pořádný randál.  Je to fakt krásný a když se to pak spojí dohromady s G-Point Hunters, bude to velký zážitek. Takže ti, co zatím neletěli balónem, tak budou mít jedinečný zážitek z letu i vystoupení.

Jak složité bylo nacpat do balonu všechnu aparaturu?
To byla další věc, kterou jsem řešil, když jsme vše začali plánovat. Už jsme si otestovali, že to půjde. Jsme navíc skladná kapela, jsme jen tři a poletíme v balónu pro osm lidí. Uvnitř s námi bude kromě pilota ještě zvukař. Budeme se muset samozřejmě uskromnit, budou to trochu polní podmínky a rozhodně to nebude jako velké pódium, na které jsme zvyklí. Ale to mě právě na tom celém baví, je to výzva.

Vybavíte si z minulosti nějaké nezvyklejší místo, na kterém jste vystupoval?
Tohle je jednoznačně to nejdivnější a nejujetější místo. Nedokážu si vybavit, že bych hrál na podobně „divném“ místě.

První koncert z horkovzdušného balonu v České republice se blíží

Kulturní a zážitkový byznys dostal v posledních měsících pořádně na frak. To ale neznamená, že budou Zážitky.cz a Matěj Ruppert sedět v koutě. Naopak. Spojili se a rozhodli se naservírovat české veřejnosti jedinečný a naprosto unikátní kulturní...

Koncert proběhne na jihu Čech. Jaký máte vůbec vztah k Jihočeskému kraji?
Velmi pozitivní. Mám jižní Čechy moc rád, jezdím tam celý život. Jako rodina máme chalupu kousek od Strakonic a já mám chalupu pár kilometrů od Sušice, která je zároveň rodné město Romana Holého. Tam žije a tvoří, proto jsem tam s ním docela často. Je to krásné místo. Vlastně celé jižní Čechy jsou nádherné.

Koronavirová pandemie vám zrušila spoustu koncertů. Jak jste trávil celé to období?
Nejdřív jsem si říkal, že si dodělám MATFYZ, pak FTVS, pak práva a nakonec jsem si řekl, že se na to vyprdnu. Teď vážně. Celý rok udělali nádhernou desku s Monkey Business. Roman udělal nádherné písničky, Pavel Mrázek napsal krásné texty a já jsem z té desky naprosto nadšený. Celé to ale mělo určité fáze. Na začátku nikdo nevěděl, co se bude dít a na druhou stranu jsme si na konci léta mysleli, že už to horší nebude a ono bylo, a ještě o dost víc. Nebyl to rozhodně pozitivní čas, těch celých osm měsíců až doteď. Nebudu říkat, že jsem byl dobře naladěn, nebyl. Ale jak jsem už na jaře dělal pozitivní videa na instagramu, které mezi lidmi dost zarezonovala a ohlasy byly veskrze kladné. Hodně lidí mi říkalo, že jsem jim dodal energii a za to jsem moc rád, protože to dodávalo energii i mě.

Jak vám za tu dobu chyběli fanoušci?
Chyběli mi samozřejmě moc a ti jsou na tom všem, co děláme nejdůležitější. Měl jsem naštěstí nějaký finanční polštář a nemusel jsem se bát, na rozdíl od spousty jiných lidí a mých kolegů z branže, jestli zaplatím hypotéku a budu mít na jídlo pro děti. Ale nejvíce mi vadilo, že jsem byl najednou bez lidí a zjistil jsem, že ta úžasnost mého povolání je v tom, že jsem svobodný a dělám si to, co mě nejvíc na světě baví a že to dělám s lidmi. Já jsem v tom pozitivním slova smyslu exhibicionista a to, že jsem neměl s lidmi kontakt, mi zkrátka hodně vadilo. A tak jsem si to alespoň trochu suploval přes online na Instgramu a byl jsem rád, že to lidi bavilo.

Dá se vypíchnout něco pozitivního, co vám uplynulé „covidové“ období přineslo?
Popravdě, i když jsem velký životní optimista, tak musím říct, že skoro nic. Bylo to těžké úplně pro všechny. Zemřelo obrovské množství lidí vinou špatných kroků vlády a jejich fatálního selhání. Spoustě lidí to sebralo obživu a to opět fatálním selháním.

Co pro fanoušky máte kromě zmíněného unikátního koncertu připraveného na zbytek roku?
Naštěstí to vypadá, že se díky zlepšující se situaci budou opět konat akce a koncerty. Hned 14. a 15. července máme v Praze koncerty s Monkey Business, a celé léto nás čeká velká spousta koncertů. Lidé jsou natěšeni na kulturu a chtějí zkrátka být venku a žít. Jen bych rád apeloval na lidi, aby vzali rozum do hrsti a nechali se naočkovat. Prosím, ať se všichni trochu zamyslí, zjistí si informace a důvěřují vědcům a odborníkům. To očkování je podle mého názoru jediná cesta, jak se vrátit k normálnímu životu a nezažít na podzim totéž, co loni.


Chcete získat vstupenku v hodnotě téměř šest tisíc korun zdarma? Stačí do pondělní osmé hodiny ranní odpovědět na jednoduchou otázku. Výherce, kterého vylosujeme, kontaktujeme během pondělí.

Kde má rodina Matěje Rupperta chalupu?

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zazitky.cz

Štítky koncert, balon, kultura, Matěj Ruppert, vstupenka, Roman Holý, Drbna.cz, Jihočeský kraj, Monkey Business, soutěž, Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy, Instagram, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Tohle je jednoznačně nejujetější místo koncertu, říká Matěj Ruppert o vystoupení v balonu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.