Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Hospodské kvízy otestují znalosti, Aneta Langerová zazpívá na Sokoláku

Budějcký kulturní program nabízí i tento týden řadu zajímavých akcí. Začátek týdne se ponese ve znamení kvízových večerů a sportu. Při divadelních představení pod širým nebem se pobaví dospělí i děti.

Hudba

Jaroslav Samson Lenk rozezní svými folkovými písněmi dnes večer od osmi nádvoří radnice. Na koncerty láká i Jižní Block. Ve čtvrtek zahraje kapela Zrní, v pátek Strapo společně s PSH a 7krát3 oživí Lannovu loděnici rapem. Koncerty začínají v 16 hodin.

Druhý ročník dvoudenního putovního festivalu Energie pro kulturu míří do Budějc. Pořadatelé lákají především na páteční vystoupení Jaroslava Uhlíře a Anety Langerové. Vstup do areálu na Sokoláku je zdarma, kvůli omezené kapacitě je však zapotřebí rezervace místa online.

Sport

Jedinečné lekce jógy vede každé úterý od 17 hodin Veronika Plátová na střeše Heaven Gymu. Letní kurz je určený úplným začátečníkům, kteří si v příjemném prostředí zacvičí a zároveň prohlédnou město z ptačí perspektivy.

Neobvyklý trénink s výhledem na Budějce připravilo i BodyBrí Studio na střeše parkovacího domu Mariánská. Akce FIT Střecha kombinuje lekce kondičního tréninku a body balance. Trénink se vstupným 150 korun začíná ve středu v šest večer.

Kvízy

Znalosti o filmech, sportu, i krajském městě otestují oblíbené kvízy. Týmy filmových fanoušků budou soutěžit o ceny v Café Hostel dnes večer od 19 hodin. Kvíz pod širým nebem, který pořádá v úterý Rockle Klub, otestuje vědomosti o městě i světu sportu.

Letní kina

I tento týden mají letní kina co nabídnout. Žižkárna promítá ve středu od 20:30 kultovní Samotáře.

Na dovolenou k Jadranu se vydají Účastníci zájezdu při páteční projekci letního kina Háječek. Nejen děti se můžou těšit na Shreka, který Háječek připravil na sobotu.

Filmy začínají v půl desáté večer. Vstup stojí 50 korun.

Divadlo

Pohádku Nafrněná princezna a Devět jednou ranou zahraje v úterý od 18 hodin Téměř divadelní společnost na nádvoří radnice. Rodiny s dětmi uvítají i představení divadla Já jsem, které v Parku 4 Dvory od 18 hodin roztočí svůj Kolotoč pohádek.

Vstupné je zdarma.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Letní kino Háječek

Štítky kultura, tipy, kino, hudba, divadlo, České Budějovice, Aneta Langerová, sport, Jaroslav Samson Lenk, Jaroslav Uhlíř, letní kino, Zrní, divadelní představení, nádvoří, Shrek, Účastníci zájezdu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Hospodské kvízy otestují znalosti, Aneta Langerová zazpívá na Sokoláku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.