Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Archeoskanzen v Trocnově nabízí virtuální prohlídku. Ukazuje sklep či ložnici

Zájemci mají možnost se podívat do Archeoskanzenu Trocnov, jehož výstavba pokračuje na Českobudějovicku. Virtuální prohlídku vytvořilo Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích. Areál by měl první hosty uvítat za tři roky.

Stavba Archeoskanzenu Trocnov vzniká v areálu Památníku Jana Žižky z Trocnova. Zájemci mají nyní šanci do prostor nahlédnout. „Nyní máte unikátní možnost se virtuálně projít hlavním objektem celého skanzenu, kterým je zemanský dvorec. Virtuální prohlídku vytvořilo Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích,“ pozval mluvčí krajského úřadu David Hocke.

Lidé mohou vidět, jak byla taková stavba velká, jak byly jednotlivé místnosti rozvrženy, nebo co se nacházelo uvnitř. „Virtuální prohlídka je 360° a je možné nahlédnout například do síně s černou kuchyní, světnice, komor nebo sklepních prostor,“ popsal Hocke. 

Archeoskanzen Trocnov je projekt Jihočeského muzea v Českých Budějovicích a odboru kultury a památkové péče Krajského úřadu Jihočeského kraje. Jeho cílem je prezentovat život v období vrcholného středověku, stavby a stavební postupy této doby. Je také rekonstrukcí středověkých venkovských staveb, které budou sloužit expozičním a výukovým účelům. První návštěvníci se tam podívají za tři roky. Virtuální prohlídka je k dispozici na stránkách muzea.  

Ohodnoť článek

Foto Krajský úřad Jihočeského kraje

Štítky skanzen, Trocnov, památka, virtuální prohlídka, kultura, Archeoskanzen, Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích, archeoskanzen Trocnov, okres České Budějovice, Jan Žižka z Trocnova, vrcholný středověk, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Archeoskanzen v Trocnově nabízí virtuální prohlídku. Ukazuje sklep či ložnici  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.