Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Letní kino otevřou už za týden. Lidé se mohou těšit na nové bistro nebo sedačky

Už příští týden odstartuje další sezona Letního kina Háječek ve stejnojmenném parku v Českých Budějovicích. Kromě filmových novinek zapracovali organizátoři také na samotném prostoru a diváci se tak mohou těšit na nové bistro nebo sedačky, které sice nebudou připraveny už na zahajovací večery, ale měly by se v letňáku objevit během léta.

I přesto, že měla být letošní sezona pro organizátory tou poslední, ujmou se letního kina i v příštím roce. Díky prodloužení smlouvy městem mohli investovat jak do programu, tak i do vybavení kina. „Diváci se mohou těšit na nové podsedáky, nové vratné kelímky a také na nové bistro, které jsme kompletně předělali,“ prozradil předseda Asociace audiovizuálních filmů Daniel Habrda

Změnou prošel také samotný vchod, který nechali organizátoři nově natřít a osadit dřevěnými latěmi. Největší změnou by ale během léta mohly projít sedačky, ze kterých lidé filmy sledují. „Pevně věříme, že se nám podaří dotáhnout obměna všech sedaček v hledišti. Sice ji nestihneme do zahájení, ale věřím, že během sezony se diváci na nové sezení posadí,“ dodává Habrda. Klíčovou revizi podle něj prošel také zvukový systém. 

Komplikace s filmy

Vstupné do letního kina zůstane i v letošním roce stejné, tedy 50 korun. „Ta naše padesátikoruna je taková dvojsečná zbraň. Je skvělé, že můžeme díky dotaci prodávat vstupenky za tuto částku, ale zároveň nás to velmi limituje v tom, jaké filmy sem můžeme objednat,“ vysvětluje Kristýna Novotná z týmu organizátorů.

Distributoři filmů totiž kvůli nízkému vstupnému neposkytnou letnímu kinu tituly, které se ještě promítají v kinech. Vysílat je mohou až s dvouměsíčním zpožděním. Kromě toho se ale letos musí organizátoři poprat s dalším problémem. „Bohužel máme nově od některých klíčových distributorů zakázáno promítat starší filmy. Vzhledem k tomu, že disponujeme moderní DPC technologií, dle nových požadavků musíme dávat pouze nové filmy,“ popisuje Novotná, která má na starost dramaturgii filmů. Podle provozovatelů se to ale naštěstí netýká všech distributorů. „Diváci se nemusí být, i když se nám pole možností zúžilo, připravíme filmově nabitý program na celé léta,“ dodává.

Koncerty, divadla a tematické večery

Už třetí rok ale nebudou večery v Háječku jen o filmech. I letos organizátoři připravili tematické večery, koncerty a divadla. Velkou událostí bude podle Davida Matějíčka týden koncertů, během kterého v Budějcích vystoupí Mig 21, Tomáš Klus nebo kapela Lucie. Z divadel se mohou lidé těšit na představení Můj sluha Saturnin a Dívčí válka. 

Z tematických večerů, kterých bude deset, je letos v Háječku připraven Dámský a Pánský večer, Francouzský večer nebo fantasy a sci-fi festival Budějovický con na tahu. „tento večer proběhne první víkend v srpnu a diváci se mohou těšit nejen na filmy, ale také představení cos play kostýmu z celé republiky, video hry a přednášky lidí, kteří jsou nějak spjati s fantasy a sci-fi,“ prozradil Matějíček s tím, že i na tyto akce je snížené vstupné. 

Letos bude Letní kino Háječek promítat vždy v úterý, čtvrtek, pátek a sobotu. První dva dny bude otevřeno vždy od 20 hodin, v pátek a sobotu se areál otevře už v 19 hodin, a kromě filmu mohou lidé přijít na grilování a hudbu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Letní kino Háječek

Štítky letní kino, Háječek, Letní kino Háječek, program, kultura, bistro, film, divadlo, České Budějovice, Daniel Habrda, Tomáš Klus, kino, Mig 21, Lucie, Dívčí válka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní kino otevřou už za týden. Lidé se mohou těšit na nové bistro nebo sedačky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.