Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějce hledají provozovatele Kotvy. Vítěz kino dostane na sedm let

Město České Budějovice hledá provozovatele, který se bude nadcházejících sedm let starat o Kino Kotva. Výběrové řízení končí 30. června a vítěz by měl zařízení provozovat od 1. září. Součástí smlouvy je i kavárna.

O výběrovém řízení informovalo vedení města. Kino Kotva se nachází na Lidické třídě a má celkovou výměru 616 metrů čtverečních. „Správa domů zpracovala podmínky výběrového řízení, kde je například uvedeno, že prostor bude pronajat na dobu určitou sedm let, promítat se bude minimálně pět dní v týdnu v kombinaci žánrové a komerční produkce se zahájením provozu bdue nejpozději od 1. září 2022 včetně provozu kavárny,“ uvedl náměstek primátora Juraj Thoma (Hnutí Občané pro Budějovice).

Kino Kotva vzniklo ve 20. letech minulého století jako kino tělocvičné jednoty Sokol. Později se jmenovalo například Bio Viktoria či kino Svět. Dnes disponuje jednou z nejmodernějších promítacích technik v kraji. Kromě běžného programu hostí i některé festivaly. Kapacita je 215 míst.  

Písemné přihlášky mohou zájemci podávat do 30. června letošního roku. Podle náměstka primátora mají případní uchazeči dost času na přípravu. Město hledá nového provozovatele po 14 letech. 

Téma vyvolalo vášnivou diskusi na loňském jednání zastupitelů. „Zaráží mě ta myšlenka. Čekal bych, že tahle koalice přijde na radnici a řekne si, že je tam přes 10 let ten stejný provozovatel, a tak se to rozhodne změnit. Pak bych to chápal. Není mi ale úplně jasné, proč se po třech letech proberete a řeknete: On je tam hrozně dlouho, a tak ho vykopneme. Proč vám to nevadilo dřív, když máte pocit, že to nefunguje?“ ptal se například opoziční zastupitel a hejtman Martin Kuba (ODS).

Od loňského roku město počítá s tím, že si nový provozovatel kino převezme v létě a nejdéle v září spustí provoz. „Inspirovali jsme se v některých českých městech, kde kina fungují a dokáží si na sebe vydělat i bez finanční podpory města,“ uvedl v tiskové zprávě jednatel Správy domů Petr Šindelář. Podmínky jsou na webu města. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Cheva

Štítky České Budějovice, kino, kotva, kultura, film, výběrové řízení, Kino Kotva, Juraj Thoma, Česká obec sokolská, Martin Kuba, Petr Šindelář, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce hledají provozovatele Kotvy. Vítěz kino dostane na sedm let  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.