Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Krajské zastupitelstvo se kvůli karanténě radních přesouvá

Krajští zastupitelé se ve čtvrtek nesejdou na plánované zasedání. Jednání se kvůli karanténě 11 radních přesune na konec září. Důvodem je fakt, že jeden z náměstků hejtmanky je nakažen koronavirem.

„Čtvrteční zasedání zastupitelstva se ruší. Komunikovala jsem to ze všech stran a dohodli jsme se, že jednání přesuneme. Jednání by se nemohla účastnit celá rada," uvedla dnes odpoledne hejtmanka Ivana Stráská

Poslední zasedání zastupitelstva v tomto volebním období se tak uskuteční 24. září. „Máme na programu několik důležitých bodů, které je třeba projednat. Například schválení různých dotací. Rozhodně zasedání není formalitou," řekl náměstek hejtmanky Josef Knot (STAN).

Všichni radní postupně absolvovali testy na koronavirus. „Na testu jsem byla dnes ráno, na jeho výsledky ale stále čekám,“ uvedla hejtmanka. „Já už výsledky vím a jsem negativní," řekl Knot. Negativní výsledek má i starosta Lišova Jiří Švec. „Žádné instrukce od hygieny kvůli karanténě nemám, takže když jsem negativní, počítám s tím, že mohu normálně fungovat,“ uvedl.

Nakazil se radní Novák

Zdrojem nákazy na krajském úřadu byl zřejmě úředník, který se zúčastnil jednání radních a pak měl ještě schůzku se dvěma náměstky. Včera odpoledne se nákaza potvrdila u náměstka Jaromíra Nováka (ČSSD). Radní proto už včera zrušili všechny kontakty a program. 

Dnes se formou videokonference zúčastnili bezpečností rady kraje. Ta chce po ředitelce krajské hygienické stanice Kvetoslavě Kotrbové, aby připravila komplexní opatření pro zpomalení šíření koronaviru na jihu Čech. Může se tak například dotknout pravidel pro školy nebo zdravotnická zařízení.

Čtete také:

Autoři | Foto

Štítky Jihočeský kraj, koronavirus, testy, zastupitelstvo, karanténa, COVID-19, Josef Knot, Ivana Stráská, Jaromír Novák, Starostové a nezávislí, Jiří Švec, ČSSD, Krajská hygienická stanice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajské zastupitelstvo se kvůli karanténě radních přesouvá  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.