Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jihočeské ANO povede do podzimních voleb jako lídr ministr Havlíček

Kandidátní listinu jihočeského ANO povede do podzimních voleb do Sněmovny ministr Karel Havlíček. Rozhodl o tom dnes regionální sněm ANO. Další čtyři místa na kandidátní listině za Havlíčkem obsadí současní poslanci Roman Kubíček, Karel Tureček, Jan Kubík a Ondřej Babka.

Podle něj navrhovaná kandidátka představovala konsensus členů hnutí v regionu. „Jako krajský předseda jsem na tom pracoval celkem dlouhou dobu a respektoval jsem názory ostatních oblastí, takže vše bylo dopředu předjednané. Vyvážili jsme tu kandidátku a snažili jsme se na ni dát úspěšné politiky," uvedl předseda jihočeského ANO Roman Kubíček.

Podle něj byl Havlíček na pozici lídra logickou volbou. Současný ministr průmyslu a dopravy pochází z Českých Budějovic, navíc má stále k regionu vazbu. „Projevil zájem vést v regionu kandidátní listinu. Je to celorepublikově známý politik a pro mě je hlavně velmi úspěšný ministr," uvedl Kubíček.

ANO obhajuje vítězství ve volbách do Sněmovny z roku 2017 v Jihočeském kraji. Tehdy hnutí vyhrálo s 28,86 procenta. Za ním skončily ODS s 12,12 procenta a Piráti s 10,51 pct. Výsledek zajistil pro jihočeské ANO pět mandátů v dolní komoře.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky ANO, volby, sněmovna, Jihočeský kraj, ANO 2011, Karel Havlíček, kandidátní listina, Roman Kubíček, Poslanecká sněmovna ČR, Karel Tureček, Jan Kubík, Ondřej Babka, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské ANO povede do podzimních voleb jako lídr ministr Havlíček  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.