Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Za úspěch budu považovat dvojciferné číslo, říká Ivana Kerlesová z Přísahy

Budějcká Drbna postupně představí všechny jihočeské lídry stran, které se ve volebním modelu CVVM umisťují nad pětiprocentní hranicí nutnou pro vstup do Poslanecké sněmovny. Své programové priority jako další představuje lídryně kandidátky Přísahy pro Jihočeský kraj Ivana Kerlesová.

„Přísaha má jasný plán pro Česko – plán, který je spravedlivý ke všem,“ říká na úvod lídryně strany pro Jihočeský kraj Ivana Kerlesová. Mezi hlavní programové priority podle ní patří například zlevnění potravin, výstavba bytů, odmítnutí nelegálních migrantů, zachování dostupné zdravotní péče, zachování české koruny, zpřehlednění veřejných zakázek nebo dostavění dálnic.

Úspěchem ve volbách pro ni bude dvojciferné číslo. „Víme, kolik je kolem Přísahy dobrovolníků, příznivců, a tedy i voličů. Veřejnost je znepokojena chováním vlády a zajímá ji, co bude dál. My nechceme zemi nadále zadlužovat, ale naopak podpořit české občany, firmy a zabránit zdražení energií,“ prozrazuje Kerlesová.

Doprava a bydlení

Mezi největší problémy Jihočeského kraje podle ní patří doprava a bydlení. „Jižní Čechy mají v oblasti dopravy nechtěné prvenství. Leží na jediné světové straně, která není spojena dálnicí s naším hlavním městem. A náš soused – Rakousko – je tak jedinou sousední zemí bez dálničního spojení s Prahou. Dálnice D3 se staví od roku 1988 a z plánovaných 168 kilometrů je nyní postaveno pouze 70 kilometrů. Chybějící dálnice přitom značně omezuje Jihočechy a zároveň je zbavuje nových pracovních příležitostí,“ vysvětluje. To chce Přísaha řešit například předložením zákona dopravních liniových stavbách, jehož cílem bude zjednodušit výstavbu dálnic.

Dalším problémem je podle Kerlesové nedostatek dostupných bytů. „Nové bydlení je v České republice v poměru k platům nejméně dostupné v celé Evropě. Nemovitosti jsou drahé a na hypotéku dosáhne stále méně lidí. Vedle toho rostou i náklady na nájemní bydlení u nemovitostí v soukromém vlastnictví,“ popisuje. 

Zákon o sociálním bydlení

I na to má podle ní Přísaha řešení. Vlastnické bydlení se musí vyřešit zrychlením výstavby. Budeme trvat na důsledné kontrole zákonných lhůt. Řešením nedostatku nájemního bydlení je zase výstavba nájemních bytů ze strany obcí a samosprávy. Nejen startovacích bytů a bytů pro lidi v nouzi, ale i běžného bydlení pro rodiny s dětmi. K financování těchto projektů by se využily soukromé a veřejné zdroje. A nakonec prosadíme zákon o sociálním bydlení, který pomůže vyřešit bydlení pro lidi v nouzi,“ uzavírá Ivana Kerlesová.

Čtete také:

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Ivany Kerlesové

Štítky Ivana Kerlesová, Přísaha, volby, bydlení, Jihočeský kraj, stavba, dálnice, Poslanecká sněmovna ČR, Centrum pro výzkum veřejného mínění, Česko, Evropa, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zničit Krtka

To je PR článek, nebo jen podpora kamarádky? Proč Drbna potřebuje ve vládě další 4 roky Babiše a toroéduje jeho pomocníky, který nechal sám vzniknout? . Za tři dny druhé promo na Přísahu..

Neděle, 3. října 2021, 16:03Odpovědět

Za úspěch budu považovat dvojciferné číslo, říká Ivana Kerlesová z Přísahy  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.