Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Okamura je Putinův sluha, napsal náměstek. Nad krajským úřadem visí ukrajinská vlajka

Jihočeský kraj vyvěsil nad krajským úřadem ukrajinskou vlajku. Vyjádřil tak podporu zemi, která v posledních dnech čelí ruskému nátlaku. Hejtman Martin Kuba (ODS) napsal, že je kraj připraven pomáhat lidem, kteří by museli opouštět své domovy. Není jediný, kdo se k situaci na Ukrajině na sociálních sítích vyjádřil. Vicehejtman František Talíř (KDU-ČSL) se na Twitteru opřel do předsedy SPD Tomia Okamury, který napsal, že dění na Ukrajině je důsledek tlaku zpravodajských služeb západních zemí.

„Včerejší kroky Ruska už nelze akceptovat a reakce celého západního světa musí být razantní a jednotná. Naše vlastní historie nás musí varovat, kam až postupné tolerování takových kroků může vést,“ napsal na Facebook hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba (ODS). Dodal, že je kraj připraven případně pomáhat lidem, kteří by museli kvůli konfliktu opouštět své domovy.

Příspěvek reaguje na vyostřující se situaci na Ukrajině. Ruský prezident Vladimir Putin v pondělí večer podepsal výnosy uznávající nezávislost obou separatistických republik na východě Ukrajiny a nařídil ruské armádě zajistit v těchto republikách mír. Evropská unie, Spojené státy, Británie a NATO to označily za porušení mezinárodního práva a připravují sankce. Rusko navíc kolem hranic Ukrajiny soustředilo až 200 tisíc vojáků.

Putinovo rozhodnutí postavilo podle expertů Evropu do situace, kdy čelí bezprostřední hrozbě dalekosáhlého konfliktu a musí na porušení mezinárodního práva razantně reagovat. „Válka ještě nikdy nebyla tak blízko a nastal čas, kdy musí Západ přijmout odvážná politická rozhodnutí. Je čas Ukrajinu plně zahrnout do evropské rodiny. Spolu s tvrdým sankčním režimem je to nejlepší způsob, jak odpovědět na neoprávněné vojenské hrozby u bran Evropy," napsal italský deník La Repubblica.

Koho chleba jíš, toho píseň zpívej, napsal vicehejtman na Twitter

Jihočeský hejtman není jediným, kdo na sociálních sítích vyjádřil podporu Ukrajině. Vicehejtman kraje František Talíř (KDU-ČSL) na svém Twitteru napsal, že Jihočeský kraj stojí za Ukrajinou. Dnes se navíc ostře opřel do předsedy SPD Tomia Okamury, který na svém Facebooku napsal, že je situace důsledek tlaku zpravodajských služeb USA, Velké Británie a některých států NATO.

„Hnutí SPD považuje současné dění na Ukrajině za důsledek tlaku zpravodajských služeb pod taktovkou USA, Velké Británie a některých států NATO, které se snaží rozpoutat válečný konflikt mezi Ruskou federací a Ukrajinou,“ napsal předseda SPD Tomio Okamura na svůj facebookový profil.

Talíř příspěvek sdílel na svém Twitteru a dodal, že je Tomio Okamura Putinův sluha. „Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Tomio je Putinův sluha. Nic víc,“ napsal.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Twitter František Talíř

Štítky Jihočeský kraj, Martin Kuba, František Talíř, Tomio Okamura, Ukrajina, Rusko, Vladimir Vladimirovič Putin, Svoboda a přímá demokracie, Twitter, zpravodajská služba, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Beránek

Japonský popelář se zase odkopal, je to morální odpad a Putlerův řiťolez.

Středa, 23. února 2022, 01:26Odpovědět

Okamura je Putinův sluha, napsal náměstek. Nad krajským úřadem visí ukrajinská vlajka  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.