Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Stal jsem se obětí předem připravené provokace, tvrdí muž, který ohlásil atentát na Babiše

V minulém týdnu muselo kvůli nahlášenému atentátu předčasně skončit setkání bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) s občany v jihočeské Třeboni. Policie se informací o atentátu zabývala, nakonec ale uvedla, že se nezakládala na pravdě. Redakci Budějcké Drbny se ozval člověk, který měl údajný atentát na Babiše policii ohlásit. Podle svých slov se stal obětí předem připravené provokace.

Muž se na redakci Budějcké Drbny obrátil v reakci na článek, který k setkání Andreje Babiše (ANO) v jihočeské Třeboni vyšel v úterý 2. srpna. Babiše na třeboňském náměstí přivítaly desítky podporovatelů, ale také odpůrců. Bývalý premiér musel akci po několika desítkách minut předčasně ukončit kvůli údajně nahlášenému atentátu. „Odezva tady je projev demokracie. Hází předměty, údajně hlásili atentát,“ řekl redakci Drbny přímo na náměstí Babiš.

Setkání Andreje Babiše s občany v Třeboni skončilo předčasně. Na bývalého premiéra měl být podle jeho slov nahlášen možný atentát. Informaci potvrdil Drbně ve videu. Samotný příjezd Babiše na třeboňské náměstí se setkal s velkou vlnou nevole. Na...

Informací o atentátu se zabývala pražská policie. Mluvčí Violeta Siřišťová však ve čtvrtek uvedla, že se zpráva nezakládala na pravdě. To nakonec tvrdí i muž, který měl policii vše nahlásit. Podle jeho slov se stal obětí provokatéra z Třeboně, kterého potkal náhodou, a kterého neznal.

Totožnost muže, který údajný plánovaný atentát na bývalého premiéra Andreje Babiše nahlásil na policii, redakce zná, na jeho žádost ji ale nebudeme zveřejňovat.

Člověk, kterého muž společně s policií identifikoval, měl odposlechnout hovor, ve kterém se o připravovaném atentátu dozvěděl. „Ten člověk mi k tomu podal vysvětlení a další detaily, a tvrdil, že on, vzhledem ke svému dřívějšímu zaměstnání, nechce s touto věcí nic dělat a požádal mě, abych s tím něco udělal já. Záhy po ukončení našeho hovoru jsem zkusil zavolat na ústředí strany ANO, ale ani po třetím telefonu mi to tam nikdo nezvedal, a tak jsem šel věc oznámit na nejbližší policejní stanici, protože čas do zahájení setkání pana Babiše s občany Třeboně se rychle blížil,“ popsal.

„Musím přiznat, že já jsem tomu zpočátku věřil, ale poté, co se tu rozvinula tato zlovolná nenávistná proti-babišovská kampaň v novinách a v televizi, tak jsem nabyl přesvědčení, že se jednalo o předem připravenou provokaci, ve které jsem se já prezentoval jako užitečný idiot,“ uzavřel s tím, že se bývalému premiérovi omlouvá za „zkažené“ setkání s občany Třeboně.

Desítky protestujících, policie v civilu a prošetřování zákroků

Bez dramatických událostí se neobešly ani další Babišovy mítinky v Jihočeském kraji. Desítky protestujících přišly na setkání v Táboře, kde se snažily hlasitým pískáním, troubením a zvoněním akci narušit. Sám Babiš na to reagoval tak, že protestující označil za agresory, zoufalce a voliče pětikoalice. V Českém Krumlově policie zadržela protestující ženu, která měla napadnout policistu v civilu, vrcholem byl incident v Borovanech na Českobudějovicku, kde trojice neuniformovaných policistů zalehla mladíka s autismem, který předtím sebral Babišovi reproduktor.

Vondrášek nechá prošetřit incidenty z Babišových mítinků. Ostře zkritizoval policistu v kšiltovce hnutí ANO

Policejní prezident Martin Vondrášek svolal po páteční schůzce s jihočeským krajským ředitelem Luďkem Procházkou tiskovou konferenci. Na té připomněl úlohu policie na shromážděních a vyjádřil lítost nad tím, jaké světlo oba případy policejních...

Události nechává prošetřit policejní prezident Martin Vondášek. Ten po páteční schůzce s jihočeským krajským ředitelem Luďkem Procházkou svolal tiskovou konferenci, na které připomněl úlohu policie na shromážděních a vyjádřil lítost nad tím, jaké světlo oba případy policejních zásahů proti účastníkům Babišových mítinků v Jihočeském kraji vrhají na celou českou policii. Zároveň zdůraznil, že oběma situacím předcházelo protiprávní jednání.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Andrej Babiš, atentát, Třeboň, policie, Jihočeský kraj, ANO 2011, Drbna.cz, Luděk Procházka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stal jsem se obětí předem připravené provokace, tvrdí muž, který ohlásil atentát na Babiše  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.