Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Nahlásil policii atentát na Babiše, teď požaduje stotisícovou kompenzaci od původce smyšlené informace

Nečekaný vývoj má téměř půl roku starý případ, kdy mítink Andreje Babiše v Třeboni předčasně ukončil nahlášený atentát. Redakci Drbny se tehdy ozval člověk, který měl údajný atentát policii ohlásit. Muž se podle svých slov stal obětí předem připravené provokace a informaci o atentátu mu sdělil neznámý muž. I proto na něho nyní podal trestní oznámení a požaduje stotisícovou kompenzaci.

Setkání Andreje Babiše s občany v Třeboni skončilo předčasně. Na bývalého premiéra měl být podle jeho slov nahlášen možný atentát. Informaci potvrdil Drbně ve videu. Samotný příjezd Babiše na třeboňské náměstí se setkal s velkou vlnou nevole. Na...

O nahlášeném atentátu na Andreje Babiše informovala 2. srpna loňského roku jako první redakce Drbny. Tehdy ještě neznámý volající oznámil policii, že se na třeboňském mítinku plánuje atentát na bývalého premiéra. Z bezpečnostních důvodů proto Babiše jeho ochranka odvedla z náměstí a jeho setkání s občany skončilo dříve, než začalo. Redakci Drbny několik málo dní poté kontaktoval oznamovatel atentátu, který podle svých slov naletěl neznámému muži.

„Ten člověk mi k tomu podal vysvětlení a další detaily, a tvrdil, že on, vzhledem ke svému dřívějšímu zaměstnání, nechce s touto věcí nic dělat a požádal mě, abych s tím něco udělal já. Záhy po ukončení našeho hovoru jsem zkusil zavolat na ústředí strany ANO, ale ani po třetím telefonu mi to tam nikdo nezvedal, a tak jsem šel věc oznámit na nejbližší policejní stanici, protože čas do zahájení setkání pana Babiše s občany Třeboně se rychle blížil,“ sdělil tehdy redakci Drbny pod příslibem anonymity. Jak se později ukázalo, žádný atentát na bývalého premiéra nejspíš nikdo v plánu neměl a muž tak podle všeho naletěl neznámému vtipálkovi.

„Musím přiznat, že já jsem tomu zpočátku věřil, ale poté, co se tu rozvinula tato zlovolná nenávistná proti-babišovská kampaň v novinách a v televizi, tak jsem nabyl přesvědčení, že se jednalo o předem připravenou provokaci, ve které jsem se já prezentoval jako užitečný idiot,“ uzavřel s tím, že se bývalému premiérovi omlouvá za „zkažené“ setkání s občany Třeboně.

Kompenzace 100 tisíc korun

S ohledem na události posledních dní se však tento týden rozhodl podat na neznámého muže, který mu informaci o atentátu řekl, trestní oznámení. „Žádám dokonce dotyčného iniciátora poplašné zprávy o finanční kompenzaci ve výši 100 tisíc korun. Ne, že bych si myslel, že je dostanu, ale abych tak nějak zvýšil hodnotu mého trestního oznámení,“ řekl redakci Drbny Miroslav Kelnar, který dnes už nemá problém s tím, vystupovat v médiích pod svým jménem. Ten podle svých slov policii už v průběhu minulého roku poskytl řadu důkazů, kdo mu měl informaci o plánovaném útoku na Babiše poskytnout.

„Tehdy mě zastihl u petičního stánku v Praze, kde jsem sbíral podpisy pro paní Vitáskovou pro kandidaturu na prezidentku. Ten člověk, co mi podsunul tu zprávu o atentátu na Babiše, se tvářil jako jeho podporovatel. Vypadalo to, že to s tím Babišem myslí dobře, že ho chce chránit. Celkem jsme si politicky notovali, já jsem nalevo a on se jevil také tak nějak, ale je ten člověk idiot? Copak mu nedošlo, že já si to nenechám na triku, a že s tím poběžím na policii, a že tam policie má u hlavního nádraží kamery, a že za to může dostat pěkně na tvrdo,“ posteskl si muž, který hrozbu atentátem nahlásil policii a dnes požaduje statisícovou kompenzaci.

Babiš kvůli dalším výhrůžkám zrušil kontaktní kampaň

Právě kvůli stupňujícím se výhrůžkám prezidentský kandidát Andrej Babiš zrušil dnešní výjezd do Hradce Králové a oznámil, že do druhého kola volby, které se uskuteční v pátek a sobotu, už kvůli výhrůžkám nepovede kontaktní kampaň. Další výjezd po dnešku zatím expremiér v plánu neměl. Na tiskové konferenci v Praze dnes Babiš řekl, že obdržel anonymní dopis, v němž mu někdo vyhrožuje smrtí v případě, že ve volbách vyhraje. Věc nahlásil policii.

„Pokud Andreji vyhrajete prezidentské volby, vezmu si flintu a vydám se na svůj poslední lov. Toho 'raka' (rakovinu), co v sobě nosím, už stejně nepřemůžu, ale pořád se ještě mohu stát pro své syny hrdinou a svým vnoučatům zajistit lepší budoucnost. Buďto prohrajete, nebo zemřete, anebo odstupte, a tím si zachráníte nejen život, ale i čest,“ citoval dnes Babiš z dopisu.

„Aktuální situace je už opravdu daleko za hranou toho, co jsem schopný pochopit. Vyostřuje se do šílených rozměrů, lidé už vyhrožují nejen mně, ale také mému nejbližšímu okolí,“ doplnil šéf hnutí ANO. Agresivita lidí podle něj stoupá i na volebních mítincích.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michael Daněk

Štítky Andrej Babiš, atentát, policie, trestní oznámení, Třeboň, ANO 2011, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Přijďte volit, jenom tak ukážou lidé mafii její meze. Začněme uklízet od starostů které lidé znají, nevolte mafii a když volby v místě vyhrál Šlachta trvejte na tom aby byl starostou. Choďte na veřejná zasedání a myslete. Podívejte se na YT, U rádio Martina Kociánová o nové totalitě viru vládních dezinformátorech (21.1.23). Mafie lichvářských všudezdejších všehoschopných vychytralých válečnických trpaslíků, kudlanek, trubců, žraloků, pijavic, parazitů, převlečených soudruhů soukmenovců kteří všude sedí na místech kudy tečou peníze které odklánějí, vyplácejí si násobky imaginární průměrné'mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám vládne světu od krizí ke krizím a od válek k válkám prostřednictvím bílých koňů, loutek komediantů, neschopných něco skutečně dělat pro obyvatele země kde žijí jak vidíme i u nás. Budeme volit obchodníka, nebo pávka kterého mafie tlačí na hrad ?

Středa, 25. ledna 2023, 07:57Odpovědět

Nahlásil policii atentát na Babiše, teď požaduje stotisícovou kompenzaci od původce smyšlené informace  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.