Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Před pěti lety se hrál nejdelší zápas v historii české hokejové extraligy. A hrál se v Budějcích

Přesně před pěti lety, 7. března 2013, se odehrál nejdelší zápas v historii české hokejové extraligy. Hokejisté Vítkovic porazili České Budějovice na budějckém stadionu 3:2 v třetím prodloužení a zápas skončil v čase 113:51. Šťastným hrdinou, který zápas rozhodl, byl hostující Peter Húževka.

Před pěti lety v rekordním utkání v dresech budějckého týmu s názvem HC Mountfield nastoupili: Kovář – Ptáček, Harant, Frühauf, Vydarený, Vráblík, Jank, Plášil – Suja, Mertl, Podlešák – Dej, Kotalík, Šimánek – Knotek, Langhammer, Květoň – Švihálek, Červený, Škoda – Luňák. Trenér: Peter Draisaitl. 

ČTĚTE TAKÉ: Postupový sen je pryč, sezona po rekordním zápase končí

Do té doby nejdelším zápasem v extralize byl čtvrtfinálový souboj Plzně s Pardubicemi v březnu 2009, který rozhodl na 4:3 ve prospěch Západočechů v čase 86:07 Martin Adamský.

Třetím nejdelším zápasem hokejové extraligy byl šestý zápas finále play off mezi Spartou a Libercem v dubnu 2016. Liberec vyhrál 2:1 v druhém prodloužení, o zisku titulu pro Bílé Tygry, kteří vyhráli i základní část soutěže, rozhodl v čase 85:09 slovenský útočník Martin Bakoš.

V NHL se nejdelší zápasy odehrály ve třicátých letech minulého století. V roce 1936 skončilo utkání Montreal Maroons - Detroit Red Wings 0:1 v šestém prodloužení po 176 minutách a 30 sekundách hry. Zápas skončil až v půl třetí ráno. Rovněž v šestém prodloužení, tentokrát vítězstvím domácího mužstva 1:0, skončil o tři roky dříve 164 minut a 46 sekund dlouhý zápas mezi týmy Toronta a Bostonu.

V nejdelším zápase v KHL podlehl dnes již neexistující tým Lev Praha Doněcku 3:4 ve čtvrtém prodloužení. Časomíra se tehdy zastavila v čase 126:14.

Foto Bramberka Nová | Zdroj ČTK

Štítky hokej, zápas, České Budějovice, Vítkovice, extraliga, Extraliga ledního hokeje, HC Vítkovice Ridera, Madeta Motor České Budějovice, Peter Húževka, Bílí Tygři Liberec, HC Škoda Plzeň, historie, HC Sparta Praha, Mountfield Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před pěti lety se hrál nejdelší zápas v historii české hokejové extraligy. A hrál se v Budějcích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.