Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dětský bazén na letní plovárně čeká oprava. Dlaždice nahradí nerez

Po letní sezoně začne na venkovní plovárně oprava dětského bazénu. Ten by měl být nově v provedení z nerez materiálu a rozčleněn na brouzdaliště a hlubší bazén pro starší děti. Objevit by se měly také dětské herní prvky. Oprava potrvá několik měsíců a stát bude maximálně necelých šest milionů korun.

Rekonstrukce dětského bazénu na letní plovárně by měla začít v říjnu. Práce by měly trvat až do poloviny dubna příštího roku tak, aby byl bazén připraven na novou sezonu. 

„Dětský bazén je momentálně v provedení z keramických dlaždic, což není úplně výhodné. Není to optimální pro venkovní prostředí, proto ho předěláme do nerez meteriálu,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec.

Nový bazén bude navíc rozčleněn na brouzdaliště s dvaceti centimetry vody,pro větší děti bude část s hloubkou vody čtyřicet centimetrů. Objevit by se měly také dětské herní prvky, skluzavka nebo vodní hřib. 

Město k rekonstrukci aktuálně vypisuje veřejnou zakázku. Předpokládaná hodnota je maximálně 5 983 000 korun bez DPH.

Oprava střechy

Větší oprava bude čekat v následujících letech také samotnou budovu plovárny. Střecha je totiž podle radnice ve špatném stavu. „Střecha je unikátní svou konstrukcí a po těch skoro 50 letech už se bohužel ukazuje, že „vlna“ a kotvení nejsou v optimálním stavu," uvedl před časem náměstek Petr Holický (ANO). 

Radnice proto zadala statické firmě šetření, které má přesně určit, v jakém stavu střecha je. „Šetření by nám mělo ukázat jakým způsobem konstrukci střechy zajistit tak, aby vydržela dalších nejméně padesát let,“ uvedl Holický. Podle něj se aktuálně čeká na zpracování posudku, které může trvat až dva měsíce. Následně bude sloužit jako zadání pro projektanta.

Pokud by výsledek šetření ukázal, že není konstrukce bezpečná znamenalo by to vysoké náklady i uzavření bazénu na poměrně dlouho dobu.

„Jsou to řádově měsíce, ale může to být rok nebo dokonce i doba delší než rok. Jsou tam varianty, zda neudělat třeba vestavbu dočasné konstrukce. I to by ale znamenalo zainvestovat přibližně tolik, kolik by bylo investováno rovnou do nové střechy,“ dodal Holický.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky rekonstrukce, dětský bazén, plovárna, České Budějovice, bazén, koupaliště, oprava, Ivo Moravec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětský bazén na letní plovárně čeká oprava. Dlaždice nahradí nerez  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.