Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Věznice v Budějcích prochází rekonstrukcí. Vzniknou nové cely, knihovna i kulturní místnost

Rozsáhlou rekonstrukcí momentálně prochází vazební věznice v Budějcích. Po jejím dokončení přibydou cely, vznikne knihovna nebo terapeutická a kulturní místnost. Práce byly zahájeny v červnu a hotovo by mělo být v první pololetí příštího roku. Celá rekonstrukce by měla vyjít na šestnáct milionů korun. 

„Rekonstrukce se dotkne částečně dvou objektů – centrální části věznice a administrativní budovy. Rekonstruováno bude sociální zařízení pro zaměstnance. Pro vězně dále vznikne kulturní místnost, knihovna a terapeutická místnost,“ popsala tisková mluvčí věznice Václava Káplová

Do oprav a rozšíření se opět pustila firma Demostav, pro kterou objekt vazební věznice není neznámým prostředím. Před čtyřmi lety se už totiž pustila do první etapy. „Momentálně pracujeme na vnitřních příčkách a elektroinstalaci. Rekonstrukce je rozdělena na dvě části. První je pokračující z dob minulých, což je vnitřní dispozice pátého patra. V druhé části se bude jednat o zkapacitnění cel,“ uvedl jednatel společnosti Martin Sedlický.

Práce by se do druhé fáze měly přehoupnout na konci letošního roku. Hotovo by pak mělo být v prvním pololetí roku příštího. Celá rekonstrukce by měla vyjít na šestnáct milionů korun. 

Vězni v budějcké vazební věznici jsou převážně muži. Trest odnětí svobody vykonávají odsouzení v oddělení s dozorem, kam se vybírají vězni splňující zdravotní, profesní a další požadavky nutné k zařazení do pracovního procesu. Svůj trest si tady odpykávají v rozmezí od jednoho do dvou let. 

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky věznice, České Budějovice, rekonstrukce, knihovna, vazební věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaromír Habrnal

Já to pořád říkám, že je lépe v base než v domově důchodců.

Neděle, 2. srpna 2020, 17:50Odpovědět

Věznice v Budějcích prochází rekonstrukcí. Vzniknou nové cely, knihovna i kulturní místnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.