Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Olga a Jakub Plojharovi předávají štafetu 6x5 z jižních Čech

PR článek

Známá česká herečka Olga Plojhar Bursíková s manželem Jakubem jsou prvními účastníky projektu 6x5 z jižních Čech. Po pěti dnech strávených dokumentováním známých i méně známých míst nyní předávají pomyslnou štafetu dalším tvůrcům. Společný projekt Jihočeské centrály cestovního ruchu a destinační společnosti Českobudějovicko – Hlubocko má za cíl propagaci jižních Čech a nalákání tuzemských hostů k podzimní dovolené.

Manželé Olga a Jakub Plojharovi jsou jedni ze šesti tvůrců, kteří byli do projektu vybráni. Úkol mají všichni stejný, navštívit několik destinací v jižních Čechách a svým vlastním pohledem je prezentovat fanouškům na sociálních sítích. Štafetu si budou předávat celý srpen, vzniklý materiál pak využije Jihočeská centrála cestovního ruchu k další propagaci kraje. Vybráni byli tvůrci napříč cílovými skupinami i mediálními formáty, které vytvoří. „Při výběru jsme se snažili pokrýt naše nejdůležitější cílové skupiny turistů, kteří do jižních Čech přijíždějí. Oslovujeme rodiny s dětmi i mladší páry, jedince, kteří si užívají památky, gastronomii i přírodu. Sami tvůrci jsou aktivní na Instagramu, Youtube či vlastním blogu, kde mají široké skupiny sledujících. Zároveň vytvoří fotografie, videa a články, které využijeme na našich vlastních kanálech,“ popisuje marketingovou strategii, která je součástí podzimní kampaně, ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek.

Pořadatelé, ve spolupráci s jednotlivými destinačními společnostmi v jižních Čechách, připravili návrhy aktivit pro každého z tvůrců. Ti měli za úkol vybrat si alespoň dva ze zpracovaných itinerářů, zbytek času si mohli vyplnit vlastním programem. „Jakub je původem Budějčák a já jsem vždycky celá naměkko, když mi povídá o svém dětství a provází mě po svém kraji. Pravidelně sype z rukávu fun facts, zajímavosti, historické události i rodinné příběhy. Nemáme ale už moc příležitostí jih prozkoumávat, tak jsem si nesmírně užila tu atmosféru Budějovic v létě a u řeky. Projeli jsme se na šlapadle kolem slepého ramene Malše a soutoku s Vltavou, navštívili jsme letní plovárnu, vylezli na Černou věž, prošli celé město a ochutnali spoustu lokálních dobrot. Nemohli jsme vynechat ani kouzelnou cestu na Podhradský statek pod Dívčím kamenem, kde Jakub vyrůstal. Je to náš nejoblíbenější výlet z Budějovic,“ líčí zážitky Olga Plojhar. „Z dalších destinací jsme si vybrali Prácheňsko, kde jsme objevovali méně známe cíle například hrad ve Strakonicích, nebo vodní mlýn v Hoslovicích, a pak jsme vyrazili do Českého Krumlova. Ten všichni znají přeplněný turisty, ale teď je vše klidnější. Křivolaké uličky i skrytá zákoutí a večer koncert Ondřeje Rumla s Jihočeskou filharmonií v Pivovarské zahradě. Prostě nádhera! Jižní Čechy jsou poklad a s radostí se sem vracíme znovu a znovu,“ dodává nadšeně Olga Plojhar.

Štafetu projektu 6x5 od manželů Plojharových přebírají Michal a David Vaníčkovi, kteří se svými dvěma dcerami tvoří netradiční rodinu a své zážitky, právě třeba z cestování, prezentují na Youtube kanálu Dva tátové. Následovat bude například mladý fotograf a zástupce současné generace adventure instagramerů Pavel Kašák, nebo výživová poradkyně a blogerka Karolína Rathousová, kterou znají fanoušci pod přezdívkou Dewii.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Olga Plojharová, Jakub Plojhar, jižní Čechy, Jihočeský kraj, projekt, cestovní ruch, Olga Plojhar Bursíková, okres České Budějovice, České Budějovice, Ondřej Ruml, Jihočeská filharmonie, YouTube, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olga a Jakub Plojharovi předávají štafetu 6x5 z jižních Čech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.