Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Damai di Hati: Jsme oddíl tradičního karate a taichi. Uchopte s námi sílu svého těla a získejte vnitřní mír

PR článek

Eva Zemanová je velmi inspirativní osoba, která vloni v Českých Budějovicích založila oddíl Damai di Hati, ČB - tradiční karate a taichi, do kterého se zájemci mohou i nadále hlásit. Pojďme si ho blíže představit…

Začnu možná netradičně, ale jakými slovy byste motivovala případné zájemce o vstup do vašeho oddílu?
Uchopte sílu svého těla, najděte svou energii a získejte vnitřní stabilitu. Všechno, co k tomu potřebujete, je ve vás! Přijďte to probudit do oddílu Damai di Hati, ČB - tradiční karate a taichi. Karate-do je cesta prázdné ruky, Damai di Hati je vnitřní mír. Taichi je bojové umění, které lze cvičit jako formu zdravého pohybu propojujícího vaši mysl, tělo a klidný tok energie. Cvičení taichi vede k relaxaci, soustředěnosti a dlouhověkosti. Naučíte se nejen bojové umění a schopnost ovládat svoji energii, ale i vnitřní rovnováze, která bude produkovat další životní sílu.

A jaká je vaše cílová skupina?
Tréninky jsou cílené pro  malé děti a mládež až po dospělé, kteří si chtějí udržet zdravou kondici a životní energii. I děti mohou využít „jen“ zdravého pohybu, ale zároveň budou vedeni k poctivosti tréninku s možností závodní i reprezentační aktivity v karate na národní i mezinárodní úrovni. Individuální a trpělivý přístup, přátelský a čestný kolektiv dětem položí základní kameny v jejich cestě, v umění bojovat, a to nejen v tělocvičně, ale i s životem a sám se sebou.

Přejí si rodiče, aby se jejich děti uměly bránit v dnešním dravém světě?
Ano, obrana a ochrana ovšem nespočívá ve schopnosti projevit neřízenou agresi, ale primárně v síle osobnosti, ovládnutí se, umění se bránit, v tvrdosti, ale i v respektu a moudrosti. To je cesta. 

Jak váš oddíl vznikl?
Damai di Hati, z.s. je založen jako členský oddíl České federace tradičního karate Fudokan - Shotokan (ČFTKFS), jejíž prezidentem je sensei (učitel, mistr) Ing. Rachmy Soebajo (9. Dan). Více naleznete na našich stránkách, kde jsou uvedeny  i naše úspěchy a  všechny ostatní potřebné informace.

Můžete čtenářům krátce představit vaši osobu?
Jsem žákyně senseie Ing. Rachmy Soebajo od roku 1986, mám licenci trenéra, rozhodčího a zkušebního komisaře a rovněž  certifikát pro výuku Taichi, který jsem získala v roce 1992 od první čínské lektorky v ČR, jež byla Ing. Rachmy Soebajem do ČR pozvána.

Vraťme se k vaší „cestě“… Jak jste se dostala ke karate?
Od mládí jsem toužila po baletu a gymnastice. Je to krásná energie realizovaná tělem i duchem. Narodila jsem se v ČK, kde tou dobou nebylo příliš možností, dojíždění do ČB zároveň nebylo obvyklé a dostupné. Ale byl tam oddíl karate! Jeden známý mých rodičů mi ukázal tuhle cestu. Pohybový rozsah z gymnastiky a schopnost se soustředit mi umožnily plynulý přechod k technikám karate a k přetavení půvabné energie do koncentrované a tvrdé techniky. Je to stejné - krása pohybu s obrovským kvantem energie a síly.

A jak následně vaše „cesta“ pokračovala ?
Šla jsem do Prahy studovat jaderně-chemické inženýrství na Fakultu jadernou a fyzikálně inženýrskou, ČVUT. Mimochodem, je to také o půvabné a přirozené energii, nesmí se však zneužívat, stejně jako ta lidská. V Praze jsem objevila oddíl mého senseie  Rachmy Soebajo a věděla jsem, že to je přesně on, kdo mi cestu dobře ukáže. Od té doby uplynulo snad 25 let, život mi dával různé a hodně těžké zkoušky, vychovala jsem s manželem dvě skvělé dospělé děti, udělala doktorát z nanočástic a pracuji jako inspektorka radiační ochrany ve Státním úřadě pro jadernou bezpečnost v ČB, přednáším i na Jihočeské universitě. A stále zůstávám na své cestě. Vím, že každá překážka je jen zkouškou vnitřní síly a vždy existuje způsob, jak  ji překonat.

Co vás motivovalo k založení oddílu Damai Di Hati?
Můj sensei Rachmy Soebajo. Vím, že i když jsme se před tím dlouhé roky neviděli, objevil se v pravý čas. Posunul mě k tomu, abych mohla svoji energii a zkušenost investovat do vás a zkusila vám ukázat cestu. Těším se na vás, neboť i vy jste mými učiteli.

Kdy se mohou zájemci hlásit?
Kdykoliv. Je to možné přes náš web, Facebook, mail: info@damaidihati.cz nebo na čísle 724 156 403. Trénujeme v tělocvičně ZŠ Nové Hodějovice, Novohradská 115.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Damai, di Hati, rozhovor, karate, taichi, Tchaj-ťi, energie, České Budějovice, Česko, Praha, České vysoké učení technické v Praze, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blanka Zemanová

Super fandím ti ,jen tak dál .

Pátek, 21. srpna 2020, 20:16Odpovědět

Damai di Hati: Jsme oddíl tradičního karate a taichi. Uchopte s námi sílu svého těla a získejte vnitřní mír  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.