Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O nevzhlednou plochu u zanádražní komunikace se postaraly dvě dobrovolnice. Místo se změnilo k nepoznání

Z nevzhledné plochy se díky dvěma ženám z Českých Budějovic stala oáza klidu. Z vlastní iniciativy totiž odstranily plevel, odvezly odpadky a zasadily květiny ze zahrádky. Místo u zanádražní komunikace se tak změnilo k nepoznání.

Za protihlukovou stěnou vedle stezky spojující Plynárenskou a Vrbenskou ulici vznikl po dostavbě zanádražní komunikace volně přístupný neudržovaný prostor s rybníčkem. To se nelíbilo Haně Bílé a Haně Němcové, které se rozhodly prostor předělat. „Místo bylo v celkem neutěšeném stavu. Rozhodly jsme se proto tento nevzhledný kout trochu vylepšit,“ popisují. 

Obě dámy celou plochu vyplely, odvezly odpadky do sběrného dvora a ve volných chvílích vytvořily záhony, které osadily rostlinami z vlastní zahrádky. „Postupně nám někteří místní obyvatelé začali fandit, zastavovat se u nás a přinášet také své výpěstky ze zahrádek. Snažíme se, aby v každé roční době bylo se na co dívat. Na Vánoce a Velikonoce děláme také pěknou výzdobu. Zastavují se zde i učitelky s dětmi z nedaleké školky,“ dodávají.

Snahu obou žen ocenilo i město. „Já se před jejich počínám opravdu skláním a moc za všechno děkuji,“ řekl náměstek primátora Ivo Moravec„Jsou příkladem pro nás všechny a byl bych moc rád, kdyby se takto pěkně chovali i další občané našeho města,“ dodal.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto c-budejovice

Štítky České Budějovice, květiny, plevel, zanádražní komunikace, Velikonoce, Ivo Moravec, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O nevzhlednou plochu u zanádražní komunikace se postaraly dvě dobrovolnice. Místo se změnilo k nepoznání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.