Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Český Krumlov chce zčásti zachovat adventní program

Český Krumlov chce částečně zachovat adventní program ve městě. Na náměstí bude vánoční strom, měla by tam být i desítka stánků. Některé programy hodlá město nabízet on-line. Zruší pravděpodobně živý betlém a Medvědí Vánoce, akce, které se odehrávají na zámku. O adventním programu jednali radní.

Adventní program ve městě zahrnuje každoročně asi sto akcí. „Chceme udělat variantu brod. Vánoce jsou v Krumlově proslavené tím, že program je bohatý, tak abychom ho částečně zachovali, částečně dostali ke každému až domů a zároveň, pokud to bude možné, aby byl ve městě stromeček, Ježíškova pošta. Nechtěli jsme si nikdo připustit, že advent v Krumlově nebude," řekl místostarosta Ivo Janoušek (SN-Město pro všechny).

Na náměstí Svornosti zřejmě nebude pódium ani živá hudba, zato vánoční strom ano a koledy budou znít z reproduktorů. Trh plánuje město menší než v jiných letech, do deseti stánků. Vánoční výzdobu naopak rozšíří.

Část programu z adventních nedělí, který bývá největší, připraví radnice on-line, zapojí asi i místní televizi. V divadle by mohlo vzniknout improvizované nahrávací studio, kde vystoupí někteří účinkující.

Advent v Budějcích je zrušený. Nebude přílet anděla ani rozsvícení stromku

Českobudějovický advent v Českých Budějovicích patří k nejkrásnějším v celé republice. Letošní ročník se ale bohužel kvůli koronaviru neuskuteční. Zrušený je také přílet anděla z Černé věže a rozsvícení vánočního stromku. Dnes o tom informovali...

Některá jihočeská města adventní trhy zrušila. Patří k nim České Budějovice nebo Tábor. Úplné zrušení zvažuje i Jindřichův Hradec, Písek zatím částečně adventní program připravuje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Český Krumlov

Štítky Český Krumlov, advent, program, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český Krumlov chce zčásti zachovat adventní program  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.