Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Trafostanice jako jedno velké plátno. Dobs proměnil další nevzhlednou kostku v umělecké dílo

Jak udělat z nevzhledné šedé kostky umělecké dílo? O tom by mohl přednášet známý jihočeský streetartový umělec Dobs, který pro E.ON v minulosti zkrášlil například trafostanici ve Vodní ulici v Českých Budějovicích nebo stanici ve Vimperku. Teď má na svém kontě další kousek, když si vzal "do parády" trafostanici na Pražské třídě. Tu nově zdobí portréty tří důležitých postav z historie elektřiny.

„Vzhledem k tomu, že se trafostanice nachází poblíž střední polytechnické školy, chtěli jsme i jejímu vzhledu dát vzdělávací charakter, aby se ti, co jdou kolem, něco o historii elektřiny dozvěděli. Zároveň jsme tím chtěli i připomenout změnu názvu E.ON Distribuce na EG.D,“ připomíná oblastní manažer E.ONu Miroslav Točín logo EG.D, se kterým se budou zákazníci na distribučním území společnosti setkávat už od ledna.

Na kratší straně trafostanice mohou kolemjdoucí vidět Benjamina Franklina a na delší jsou pak zleva Nikola Tesla a Thomas Alva Edison se svými objevy.

Trafostanice na Pražské třídě je už čtvrtou v krajském městě, která se dočkala nového vzhledu. Už na jaře příštího roku by se měl jejich počet rozšířit o další objekt v Dlouhé ulici na sídlišti Vltava. S projektem pomalovaných trafostanic začal E.ON v roce 2016. První se objevila v Jihlavě. Od té doby jich je na distribučním územím E.ONu už na osm desítek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto E.ON

Štítky České Budějovice, Dobs, E.ON, graffiti, trafostanice, umělecké dílo, Vimperk, Benjamin Franklin, Thomas Alva Edison, Nikola Tesla, plátno, historie, vzhled, elektřina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trafostanice jako jedno velké plátno. Dobs proměnil další nevzhlednou kostku v umělecké dílo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.