Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na nové podobě Domu umění bude pracovat pět ateliérů. Návrh má být hotový v únoru

Rekonstrukce Domu umění na náměstí Přemysla Otakara II. pokročila do další fáze. Soutěžní porota vybrala pětici ateliérů, která bude pracovat na soutěžním návrhu. Ten nejlepší vybere porota na konci února.

Do soutěže na rekonstrukci Domu umění se přihlásilo celkem 32 ateliérů. Soutěžní porota, ve které jsou zástupci města a nezávislí architekti, vybrala pět ateliérů, které měly nejlepší portfolia referenčních prací. „Trojici českých architektonických kanceláří Aoc architekti, MCA atelier a Marcelu Steinbachovou doplnil slovenský ateliér GutGut a česko-německé sdružení AFF Architekten - Malý Chmel. Všechny uvedené ateliéry mají řadu prestižních ocenění za novostavby i rekonstrukce historických objektů,“ uvedl náměstek primátora Juraj Thoma (HOPB).

Vyzvaní účastníci teď musí do dvou měsíců zpracovat soutěžní návrh. Jeho součástí je nové turistické informační centrum, výstavní galerie, edukační centrum, kancelářské prostory, experimentální interaktivní prostor, nezbytné sociální a technické zázemí, a také úpravy dvora a podloubí objektu.

„Naším záměrem je získat co nejlepší návrh na rekonstrukci historického objektu na náměstí Přemysla Otakara II., který je v současnosti znám pod názvem Dům umění,“ uvedl náměstek primátora, který dodal, že v porotě mezi nezávislými architekty najdeme například držitele ocenění Architekt roku 2020 profesora Zdeňka Fránka nebo autora dostavby budějcké radnice profesora Zdeňka Jirana.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Dům umění, město, České Budějovice, dotace, rekonstrukce, ateliér, architekt, umění, Marcela Steinbachová, Juraj Thoma, Občané pro Budějovice, Zdeněk Fránek, Zdeněk Jiran, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na nové podobě Domu umění bude pracovat pět ateliérů. Návrh má být hotový v únoru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.