Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Malá Terezka přišla na svět cestou do porodnice. Je prvním letošním miminkem narozeným v sanitce na jihu Čech

První narozené miminko v letošním roce hlásí nejen jihočeské porodnice, ale také záchranáři. Dnes po páté hodině ranní spatřila poprvé světlo světa Terezka z Českokrumlovska, které pomohli na svět záchranáři přímo v sanitce.

„Terezka s maminkou jsou v pořádku a po ošetření byly transportovány do nemocnice v Českých Budějovicích,“ dodala mluvčí zdravotnické záchranné služby Zuzana Fajtlová.

Prvním narozeným miminkem na jihu Čech je holčička Inna

První narozenými miminkem letošního rok na jihu Čech se dvaapadesát minut po silvestrovské půlnoci stala holčička Inna. Porod proběhl bez komplikací a Inna váží 2,51 kilogramu. Rušno bylo také na dalších porodních sálech napříč celým krajem. Zhruba o hodinu později přišly na svět chlapečci v písecké i strakonické nemocnici.

Mamince prvního jihočeského miminka roku 2021 na dálku poblahopřál také hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba (ODS). „Mamince i prvnímu občánkovi právě nastupujícího nového roku přeji v této nelehké době především pevné zdraví, hodně štěstí a spokojenosti,“ uvedl Kuba.

Druhé miminko se narodilo v čase 2:04 v Nemocnici Písek. „Chlapeček Petr vážil 3600 gramů a jsou s maminkou již v pořádku na oddělení šestinedělí,“ uvedl primář Gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Písek doktor Michal Turek.

Třetím narozeným jihočeským miminkem je chlapeček Tomáš, který přišel na svět ve 2:08 ve strakonické nemocnici.

Ohodnoť článek

Foto ZZS

Štítky porod, záchranná služba, 2021, Česko, okres Český Krumlov, Martin Kuba, Nemocnice České Budějovice, Nemocnice Písek, ODS, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malá Terezka přišla na svět cestou do porodnice. Je prvním letošním miminkem narozeným v sanitce na jihu Čech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.