Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Kanaďan Schouten z Jihostroje učí děti angličtinu

Českobudějovický volejbalový klub spustil v této sezoně projekt „Online hodiny tělocviku“, kdy profesionální volejbalisté diskutují přes počítač s dětmi ze škol. Nyní přišel Jihostroj s další formou pomoci ve výuce studentů, kteří v době pandemie koronaviru nemohou chodit do svých škol a vzdělávat se. Kanaďan Casey Schouten navštívil v pondělí ZŠ Oskara Nedbala a pomáhal dětem procvičovat anglickou konverzaci.

Jihostroj České Budějovice má v této sezoně mezinárodní tým – na jeho soupisce najdete hráče šesti různých národností. Rodilým mluvčím anglického jazyka je Casey Adam Schouten z Kanady, který se v pondělí vydal přímo do kabinetu zástupce ředitele na Základní škole Oskara Nedbala v Českých Budějovicích, aby si s žáky popovídal v hodině angličtiny.

Pro studenty sedmé třídy byla jeho přítomnost příjemným zpestřením. Děti se zajímaly třeba o to, jaké země Schouten navštívil, jaké je typické kanadské jídlo či jaký předmět ho ve škole nejvíce bavil. „Děti měly na Caseyho spoustu otázek. Bylo poznat, že promluvit si s profesionálním volejbalistou z Kanady, je pro ně zajímavé,“ říká marketingový manažer Jihostroje Matěj Mayer.

Z projektu byl nadšený i sám hráč, který v závěru hodiny nezapomněl dětem pochválit dobrou úroveň angličtiny. „Byla to zábava. Je fajn komunikovat s dětmi a pomáhat jim učit se cizí jazyk,“ svěřil se Schouten, který měl na sobě symbolicky bundu s logem University of Winnipeg Wesmen, kterou sám před lety vystudoval.

Jihostroj bude s výukou cizích jazyků na školách pomáhat i nadále. Ve středu povede hodinu španělštiny na českobudějovické střední škole Miguel Ángel de Amo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Kubát

Štítky Jihostroj, Schouten, Kanada, volejbal, škola, VK Jihostroj České Budějovice, Casey Adam Schouten, angličtina, Oskar Nedbal, pandemie covidu-19, Miguel Ángel Mayé

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Kanaďan Schouten z Jihostroje učí děti angličtinu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.