Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Několik mostů a chodníků se letos dočká opravy. Práce na Modrém mostě začnou v dubnu

Správa veřejných statků chystá letos v Českých Budějovicích opravit hned několik chodníků a mostů. Už v dubnu by se měla začít opravovat vozovka na Modrém mostě, v létě zase Budějčáky čeká frézování části Husovy ulice. Celý program prací ale podle radnice závisí na aktuální situaci.

S opravou chodníků a mostů počítá správa veřejných statků na několika místech ve městě. „Musím předeslat, že nic není tak nejistého, jako je dnešní doba, proto může samozřejmě dojít ke změnám. Na jaře chceme opravit chodník například v ulicích Rokycanova, Branišovská, Krčínova a Novohradská, v létě by se měla frézovat vozovka na části Husovy třídy a opravit komunikace v ulici K. Světlé v úseku Kněžskodvorská – Suchomelská,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec.

Oprav by se měla dočkat také Staroměstská ulice, a to v úseku od ulice Holečkova k ulici Budivojova a Puchmajerova i parkoviště na Větrné. „Na podzim přijdou na řadu chodníky v ulicích V. Nezvala a Novohradská v místě od ulice Čechova k železničnímu přejezdu,“ dodal Moravec.

Oprava Modrého mostu

V dubnu by měly začít práce také na Modrém mostě. Zde by mělo podle vedení města dojít k výměně stávající vozovky, demontáži mostních uzávěrů a k novému nátěrů. Mostní konstrukce a povrch bude opraven také v ulici Karla IV a obnova čeká i silnici na Dlouhém mostě.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky opravy, mosty, ulice, České Budějovice, správa veřejných statků, chodník, Modrý most, Ivo Moravec, Karel IV. Lucemburský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Několik mostů a chodníků se letos dočká opravy. Práce na Modrém mostě začnou v dubnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.