Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Lipna a Vltavy se mají v jeden den ponořit stovky otužilců. Chtějí zapsat do české knihy rekordů

Několik stovek otužilců by se na konci února mělo v jeden den ponořit do Vltavy nebo lipenské přehrady. Stane se tak při zápisu do české knihy rekordů. Otužilci se ponoří do řeky a přehrady na osmi různých místech.

„Sice jsme v době covidové a počítáme, že i 27. února, kdy se akce koná, nějaké restrikce budou platit. Nicméně tato akce je charakteru, že bez ohledu na nějaká opatření budou moci lidé přijet, protože se to koná pod širým nebem. Samozřejmě že na všech místech budeme dohlížet na to, aby účastníci mezi sebou dodržovali potřebné rozestupy," uvedl Jiří Mánek, předseda pořádajícího Turistického spolku Lipenska.

Dodal, že otužilci se ponoří do vody v Nové Peci, Horní Plané, Černé v Pošumaví, Frymburku, Lipně nad Vltavou, Loučovicích, Vyšším Brodu a Rožmberku nad Vltavou. „Na každém místě bude připraveno zázemí pro účastníky s vyhřívaným stanem pro převlečení," řekl Mánek.

Podle Mánka jde o reakci na poptávku veřejnosti. „Otužování je v poslední době velmi moderní a trendy záležitostí. Navíc zvyšuje kondici a obranyschopnost, což je v době pandemie koronaviru velmi důležité," uvedl.

Mánek řekl, že v poslední době se také v okolí lipenské přehrady otužování začíná věnovat stále víc lidí. Proto například dnes ve Frymburku na přehradě vznikla speciální klec s dřevěným ochozem umístěna v díře do ledu. „V ní se mohou zájemci otužovat a připravovat na únorovou akci," dodal Mánek.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Lipno, Vltava, otužilci, rekord, Vodní nádrž Lipno, Jiří Mánek, Frymburk, pandemie covidu-19, kniha, Nová Pec, Horní Planá, Lipno nad Vltavou, Loučovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Lipna a Vltavy se mají v jeden den ponořit stovky otužilců. Chtějí zapsat do české knihy rekordů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.