Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tání sněhu zvedlo hladiny řek. Černovický potok vystoupal na druhý stupeň

Na řadě míst Jihočeského kraje dnes vystoupala hladina řek na první nebo druhý povodňový stupeň. Může za to tání sněhu. Hladiny mohou podle Českého hydrometeorologického ústavu stoupat do noci na pátek. Potom se ochladí, takže se zastaví tání sněhu.

Na druhý stupeň dnes vystoupala hladina Černovického potoka v Tučapech na Táborsku. Na dalších místech v kraji byl první stupeň, například na Nežárce, Smutné, Lužnici, Skalici i Moravské Dyji.

„Nepředpokládáme, že by ještě někde hladiny překonaly druhý povodňový stupeň. Spíš to někde může vyskočit na první,“ uvedl dnes hydrolog českobudějovického Českého hydrometeorologického ústavu Tomáš Vlasák.

Podle něho zároveň se stoupající hladinou nehrozí žádné riziko. „Řeky se nebudou vylévat z koryt a vzhledem k tomu, že není turistická vodácká sezona, tak to vlastně lidé příliš nezaregistrují,“ dodal.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK, ČHMÚ

Štítky obleva, řeka, hladina, sníh, počasí, Český hydrometeorologický ústav, Jihočeský kraj, okres Tábor, Lužnice, Tučapy, Skalice, Nežárka, Moravská Dyje, Černovický potok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tání sněhu zvedlo hladiny řek. Černovický potok vystoupal na druhý stupeň  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.