Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V kadeřnictví bude podle ministra zdravotnictví stačit i test ze zaměstnání či školy

Při návštěvě kadeřnictví, kosmetiky, pedikúry či dalších služeb spojených s péčí o tělo se budou moci zákazníci prokázat i testy ze zaměstnání nebo školy. Ministr zdravotnictví Petr Arenberger to dnes večer uvedl na twitteru. Původně vláda rozhodla o tom, že povinný bude pouze profesionální test z odběrového místa. Někteří provozovatelé služeb toto nařízení kritizovali. Detaily chce ministr zveřejnit po čtvrtečním zasedání kabinetu.

Kadeřnictví, manikúry, pedikúry, masážní či kosmetické salony mohou po několika měsících znovu otevřít v pondělí 3. května. Klienti budou muset předložit doklad o negativním PCR nebo antigenním testu. Vláda toto pondělí původně rozhodla, že test musí být proveden v certifikovaném odběrovém místě a test ze zaměstnání nebude stačit.

„Podařilo se mi prosadit můj původní návrh, abychom mohli při návštěvě kadeřnictví, pedikúr a dalších služeb použít i výsledky testů ze zaměstnání nebo ze škol. Je to přijatelná alternativa testů z odběrových míst. Po zasedání vlády ve čtvrtek představím tento systém podrobněji," uvedl Arenberger.

Antigenní test bude platný 72 hodin od odběru, PCR test sedm dní. Lidé očkovaní, kteří mají 14 dní od poslední dávky, nebudou muset mít test, stejně jako ti, kteří v posledních 90 dnech prodělali nemoc covid-19. Ve službách bude fungovat režim jeden zákazník na jednoho obsluhujícího.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kadeřnictví, test, koronavirus, povolání, Petr Arenberger, vláda, návštěva, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kadeřnictví bude podle ministra zdravotnictví stačit i test ze zaměstnání či školy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.