Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Poslední klapka nové české pohádky padla na zámku v Jindřichově Hradci

Tvůrci pohádky Tajemství staré bambitky 2 hlásí hotovo. Poslední klapka padla minulý týden na zámku v Jindřichově Hradci, kde štáb strávil v průběhu května 12 natáčecích dnů. Práce se nyní přesouvají do střižny. Premiéra je plánována na 9. prosince 2021.

Pohádka Tajemství staré bambitky 2 se točila celkem 27 dní na 8 různých lokacích. Celkem 12 dní strávili filmaři na zámku v Jindřcihově Hradci. Pro herce a komparzisty bylo ušito 60 kostýmů, dalších 300 pochází z fundusů. Vzniklo celkem 18 paruk a použity byly desítky příčesků, copů, knírů a falešných vousů. Ve filmu si zahrálo 8 koní, 25 slepic, 16 hus, dále kozy, ovce, 1 velbloud a 1 papoušek. Pro scény venkovského trhu nechala produkce navézt 250 hlav zelí, pro různé scény bylo použito 75 balíků slámy.

Nový příběh přivede na plátno hrdiny známé z první úspěšné pohádky. Z prince Jakuba a hrnčířské dcery Aničky se stal královský pár, rodinu tvoří i rozkošná princezna Johanka a její dědeček, který se věnuje jenom hrnčířskému řemeslu. Loupežník Karaba se stal tak trochu pohádkovou legendou. Situace se však zamotá ve chvíli, kdy se rádcové Ferenc a Lorenc chtějí pomstít a využijí k tomu „smůlovatou“ královnu Julii.

V hlavních rolích se objeví Ondřej Vetchý, Tomáš Klus, Kamila Janovičová, Veronika Khek Kubařová, Valentýnka Bečková, Jiří Lábus, Miroslav Vladyka, Václav Noid Bárta, Petr Štěpánek, Markéta Plánková a další.

Ze zámku v Jindřichově Hradci se filmaři přesunou do střižny, kde se bude pracovat na dokončení pohádky. Premiéra v kinech je naplánována na 9. prosince.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fairytale Production / Vojtěch Resler

Štítky pohádka, natáčení, Tajemství staré bambitky, Jindřichův Hradec, zámek, Tajemství staré bambitky 2, Václav Noid Bárta, Jiří Lábus, Tomáš Klus, Ondřej Vetchý, Veronika Khek Kubařová, Petr Štěpánek, Markéta Častvaj, Kamila Janovičová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední klapka nové české pohádky padla na zámku v Jindřichově Hradci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.